9 + 1 tipp a varázslatos, kényeztető SPA élményért otthon

Így lesz igazi a feltöltődés. Újulj meg egy este alatt. Hogyan? Használd a tippjeinket!


Ki ne szeretne egy kényeztető, luxus SPA élményt, amikor minden az érzékekről, a feltöltődésről szól, és téged szolgál. Sajnos mégsem mindig tehetjük meg, hogy benevezünk egy ilyen alkalomra. De ha követed a tippjeinket, akkor otthon is igazi, varázslatos SPA élményben lehet részed.

1. Teremtsd meg a hangulatot!

Amikor az érzékek kényeztetéséről van szó, akkor minden apróságnak tűnő dolog nagyon sokat számít. A szokásos fehér fény helyett, ami sok otthonban uralkodik, ilyenkor érdemes átváltani meleg fényekre.
Az intelligens, állítható színű égők jól jönnek ilyenkor, de a gyertyafény is simogatja a lelkedet. A kisebb lámpák stratégikusan elhelyezve szintén rengeteget adnak.

2. Hadd lengjen körbe az az illat!

Amikor relaxálsz, ki akarsz lépni a hétköznapok világából, és egy másik, varázslatos világba belépni. Az illatok tökéletesek erre a célra. Az aromalámpák és párologtatók tökéletes eszközök arra, hogy érezhesd a kedvenc olajadat. A füstölők szintén jó választások lehetnek. Minden azon múlik, hogy mit szeretsz.

Hogy milyen illatot érdemes választani, ez leginkább az ízlésedtől függ, és hogy mire vágysz a leginkább abban a pillanatban. A levendula, az ylang ylang és a borsmenta segítenek csökkenteni a szorongást, és ugyanakkor egy kis lendületet is adnak.

Mindig jól szellőztetett helyiségben használd az aromaolajakat!

3. Tápláld az érzékeidet!

Itt az ideje, hogy az ízlelőbimbóidat is kényeztesd. Ha vizet iszol, akkor tegyél bele gyümölcsszeleteket és/vagy uborkát. Hűtsd le előre.

Ha inkább valami melegre vágysz, akkor a tea lehet a tökéletes választás.

A pezsgő igazi luxusérzetet ad az alkalomnak. Ha csokis epret is teszel mellé, akkor az élet császára vagy.

4. Helyezd magad igazán kényelembe!

Amikor egy SPA alkalomban gondolkodom, akkor az nem „csak” egy forró fürdő, és az órákig tart. Vedd elő a legpuhább törölköződet, és a legfinomabb érzetű fürdőköpenyedet.

Ha már egy igazi luxus élményre vágysz, akkor ne egyedül éld át, hanem hívd meg a barátnődet is. Mindenki hozza a saját fürdőköpenyét, és élvezzétek ki az együtt töltött időt.

5. Áztasd be!

Akkor is lehet SPA napod otthon, ha nincs fürdőkádad. Ha van, és egyedül kényezteted magad, akkor itt az ideje, hogy bevesd a fürdőbombádat, és élvezd a buborékokat!
De ha nincs kádad, akkor legalább a lábaidat áztasd egy kicsit. A közérzeted szempontjából mindenképpen sokat számít, ha legalább a lábaidat kényezteted. Egy kis olaj és fürdősó szintén csodákra képes. Élvezd ki őket!

+ tipp: Áztass be egy törölközőt meleg (de nem tűzforró) vízbe, és tedd az arcodra. Fantasztikus érzés, és a bőröd is meghálálja.

6. Szabadulj meg attól, amire már nincs szükséged!

Azaz a bőrradír/hámlasztó most igazán jól jön. A kedvenc Skinfood Black Sugar Perfect Essential bőrradír 2X tökéletes az arcra. Ha egy jó ajakradírra vágysz, próbáld ki a Skinfood Avocado & Sugar ajakradírt.

Mivel a pórusaid most tágabbak, a pórustisztítók is hatékonyabbak lesznek. Voilá, a mélytisztításról is gondoskodtál!

7. Tápláld a bőröd!

Most, hogy az elhalt hámsejtek már nincsenek az útban, a bőrödnek szüksége van a táplálásra. Miután radíroztál, azonnal vidd fel a testápolót vagy az olajat.

Tipp: Ha olajat használtál testápolónak, utána vigyél fel egy kevés aloé vera zselét is a területre a puhább és jobban feltöltött bőrért. Mi a Benton Aloe Real Cool bőrnyugtató gélt ajánljuk.

8. Itt az ideje a maszknak!

A fátyolmaszkok tökéletes választások a kényeztetéshez, hiszen a bőröd mélyebben be tudja szívni a tápanyagokat. Tartsd be a maszkon lévő időtartamot, mert az optimális időtartam után már nem adsz a bőrödnek, hanem elveszel tőle!
Ha igazi megújulásra vágysz, akkor az egyik kedvencünk a Skin Planet Selection Prestige arany lifting maszk.

Persze nem csak fátyolmaszkok léteznek. A tapaszok is rengeteget adnak a bőrödnek, és ha ismered, hogyan hozd ki a legtöbbet a tapaszokból csodákat tudsz művelni a bőröddel. A Benton Ultimate csiga-méh szemtapasz nem csak a szemed alatt, de a szemhéjadon, az ajkaidon, az orrodtól az ajkaid felé futó ráncon, a homlokodon…

9. Gondoskodj a szórakozásról vagy a relaxálásról!

Ha már sok időt szánsz a kényeztetésedre, akkor találd meg azt, ami a legtöbbet adja ilyenkor, de lehetőleg ne ijesztgesd magad. Nézhetsz sorozatokat vagy filmeket is, olvashatsz könyvet, vagy hallgathatsz audiobookot is (nekünk ez az egyik nagy kedvencünk).
A meditáció vagy a tibeti hangtálak pedig arról gondoskodnak, hogy mélyen ellazulj és feltöltődj.

10. Adj magadnak mini masszázst!

Tudjuk, hogy ez nem olyan, mintha igazi profi masszázsra mennél, de azért sokat tehetsz így is magadért.
A fejbőr masszírozó például nem csak csodás érzés, de feszesíti a bőrödet (a fejbőröd állapota nem csak a hajadra van hatással, de ha fokozod itt a vérkeringést, az az egész arcodnak számít). 

A masszázs eszközökkel olyan részeidet is el tudod érni, amiket talán másképpen nem. A jade rollerek vagy gua shák is érted dolgoznak. Ha nincs semmilyen segédeszközöd, igazából akkor is van, mert a kezeid valódi multifunkciós csodafegyverek :-)