Koreai 10 lépéses arcápolás

Szűrési feltételek X

Ár


Ft-tól Ft-ig

A szállítás díja egységesen 990Ft Magyarországon. 
20 ezer Ft felett ingyenes! 

 Megspórolhatod a szállítási díjat Magyarországon, ha a rendelésed tartalmazza valamelyik

jelzésű terméket!

Mindig a legnépszerűbb termékek közül kerülnek kiválasztásra, így két legyet üthetsz egy csapásra!

A koreai 10 lépéses bőrápolási rutin

Sokan elgondolkodnak azon, hogy mitől olyan gyönyörű a koraiak bőre. Annyit elárulhatunk, hogy nem csupán a gének és nem is a szerencse műve. Megmutatjuk, hogyan lehet neked is a koreaiakhoz hasonlóan ragyogó bőröd.

A 10 lépéses bőrápolási rutin valójában egy életforma, mely ugyanúgy az életük részét képezi, mint a tisztálkodás és az étkezés. A megfelelő bőrápolási termékek nagyon lényegesek, ám az is fontos, hogy azokat a megfelelő sorrendben és a megfelelő módon használd. Íme, a koreai 10 lépéses bőrápolási rutin.

1. lépés – Sminkeltávolítás és olajos tisztítás

Az olajos tisztítás a koreai bőrápolás alapja, a dupla arctisztítás első lépése. Amellett, hogy kellemesen relaxál, eltávolítja az olajos szennyeződéseket a bőrödről, a sminket, a napvédőt és a faggyút. Reggel és este is használd az olajos tisztítást. Száraz arcbőrre vidd fel, majd finoman masszírozd át az olajos tisztítóval, ezután langyos vízzel masszírozd át újra és öblítsd le.

2. lépés – Vizes alapú arctisztítás

A vizes alapú arctisztítás a dupla arctisztítás második lépése, mely esztétikai és bőrgyógyászati szempontból egyaránt fontos. Segít eltávolítani az egyéb szennyeződéseket, melyek többek között a pattanások kiváltó okai lehetnek. A vizes alapú arctisztítók segítenek feloldani a vizes alapú szennyeződéseket, amik az olajos tisztítás után még visszamaradtak.

A vizes alapú tisztítást végezd el reggel és este. Az arctisztítót nyirkos arcbőrön használd, körkörös mozdulatokkal masszírozd át az arcbőrödön és a nyakadon, majd langyos vízzel öblítsd le.

3. lépés – Hámlasztás

A fizikai és kémiai hámlasztó kozmetikumok kitisztítják a pórusokat és eltávolítják az elhalt hámsejteket. Szemmel láthatóan világosabb és simább arcbőrt eredményeznek. Gyengéden hámlassz, hetente egy vagy két alkalommal. Fókuszálj az orrodra és az arcodon lévő látható pórusokra.

4. lépés – Toner

A toner az utolsó előkészítő lépés a bőrápolás során. Egyrészt eltávolítja az arctisztítás után visszamaradt szennyeződéseket, másrészt felkészíti a bőrödet arra, hogy az utána következő kozmetikumok hatékonyabban felszívódhassanak. Fellazítja és megnedvesíti az arcbőrt, kiegyenlíti annak pH-értékét, így a hidratásás könnyebbé válik utána.

Arctisztítás után vidd fel a tonert egy kozmetikai korongra, majd gyengéden töröld át vele az arcbőröd. Az is jó módszer, ha a tonert a kezedre teszed, majd óvatosan átpaskolod vele az arcod.

5. lépés – Eszencia

Az eszencia könnyű kozmetikum, mely valójában egy koncentrátum keverék. Hidratáló, feszesítő és arcszín-élénkítő összetevők keveréke. Hidratál és elősegíti a sejtmegújulást.

Permetezd vagy csöpögtesd a kezedre és finoman paskold az arcodra és a nyakadra.

6. lépés – Kezelés

A szérumok és ampullák olyan kozmetikumok, melyek segítenek bőrödnek tökéletessé, egészségessé válni. Erőteljes összetevőket tartalmaz, melyek kifejezetten a speciális bőrproblémákat célozzák meg, mint például az akné, a finom ráncok, vagy az erősen pigmentált bőr. Közvetlenül kezeli a bőrproblémákat.

Gyengéden paskold a bőrödre, különösen a problémás területekre.

7. lépés – Arcmaszk

Úgy tartják, hogy a koreai bőrápolásnak az eszencia a szíve, az arcmaszk pedig a lelke. Itt nem a felkenhető maszkokról beszélünk, hanem azokról az egyszer használatos lapmaszkokról, amit egyben fel tudsz simítani az arcbőrödre. Ezeknek a maszkoknak éppen az a lényege, hogy maga a lap hosszabb időn át érintkezik a bőröddel, mely során az arcbőröd teljesen fel tud töltődni tápanyagokkal és hidratálóval, azaz koncentrált eszenciával. Az sem utolsó szempont, hogy a maszk használatának idejét fel tudod használni egy csendes, meditatív relaxálásra.

Egyengesd el az arcmaszkot a megtisztított arcbőrödön, dőlj hátra és relaxálj 15-20 percig. Az idő leteltével húzd le a maszkot az arcodról, majd a maradék eszenciát paskold gyengéden a bőrödbe.

8. lépés – Szemránckrém

A szemkörnyéki bőr a legvékonyabb és legérzékenyebb. Egy intenzív szemránckrém rendszeres használatával meg tudod akadályozni a sötét karikák, a duzzadás és a szarkalábak kialakulását. A szemránckrém egy jótékony hatású koncentrátum nagyon gyengéd formában, mely nem irritál.

Gyengéden paskold bele (ne dörzsöld!) a szemránckrémet a kisujjaddal a szemkörnyéki bőrfelületbe, kerüld el a szem vízvonalát.

9. lépés – Hidratálás

A hidratáló kozmetikumok ma már sok formában állnak rendelkezésünkre. Ez lehet emulzió, lotion, gél, krém vagy éjszakai maszk. A rendszeres hidratálás feltölti a bőrödet és kisimítja a halvány ráncokat.

Kend be az arcbőrödet és a nyakadat hidratálóval, majd gyengéden paskolgasd bele. Minden nap, minden reggel és este hidratálj!

10. lépés – Fényvédelem

Mindig kellene fényvédő krémet használnod, még akkor is, ha a nap nagy részében beltéren tartózkodsz. Ez a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja annak, hogy megóvd bőröd a korai öregedéstől és az UV-sugárzás okozta bőrbetegségektől. A fényvédő használata a 10 lépéses koreai bőrápolás utolsó lépése, mely védelmet nyújt a bőröd számára a káros UV-sugárzás ellen.

Gyengéden paskold a bőrödbe az arcodon és a nyakadon a reggeli bőrápolási rutin részeként. Amikor túl sokat vagy szabad levegőn vagy túl meleg van, használd többször a nap folyamán.

A fent leírtakból áll a 10 lépéses koreai bőrápolási rutin, ami első ránézésre soknak vagy hosszadalmasnak tűnhet, ám ahogy a neve is mutatja, rövid idő alatt rutinná válik. Az egészséges és szép bőr eléréséhez és megtartásához érdemes beiktatni a napirendünkbe.

Mégtöbb