Teszt: COSRX Egy lépéses pattanás elleni lapka

Tiszta, friss, matt bőr pikk-pakk. Vagy valami ilyesmi?


Szeretem a praktikus dolgokat. Is. Az a típus vagyok, aki nagyon jól tudja érezni magát arról, hogy a koreai bőrápolás rétegeit megadhatja a bőrének. És attól is, amikor egyszerűen, okosan és gyorsan ápolhatja a bőrét. Ezért is akartam olyan nagyon kipróbálni a COSRX Egy lépéses pattanás elleni lapkát.

A csomagolás

Meglepődtem, hogy milyen nagy dobozban érkezett. Sokkal kisebbre számítottam. A belső doboz is nagy. Az az igazság, hogy egy kicsit „feleslegesen” nagy a dobozba.

A teteje csavaros, és könnyen, biztonságosan záródik. Miután kinyitottam, egy fém lap zárja le az alatta lévő részt, hogy biztosan megőrizze a nedvességet a csomagolás.

Nem ragasztott, hanem ráillesztett, azaz fel lehet emelni és visszatenni, és ugyanolyan jól záródik. A legtöbb krém és egyéb védőlapját ki szoktam dobni, mert körülményesnek érzem őket. Itt nincs ezzel gondom.

A lapkák

Ahogy kinyitottam a csomagolást, megcsapott az illata. Friss, enyhe teafás beütéssel, ami a használat során gyorsan elillant.

A csomagoláshoz képest a lapkák kisebbek. Kicsit nagyobbak, mint egy átlag vattakorong, ugyanakkor vékonyabbak is. Az anyaguk más. Egyben marad, erős, rugalmas, jól tartja a nedvességet, nem foszlik.

A használata

Az egyik oldala sűrűbben rücskös. A másik oldala kevésbé. A rücskös részé az első felvonás. Segít az elhalt hámsejtek eltávolításában. A benne lévő gyengéd hámlasztó az én érzékeny bőrömet sem irritálta. Annyira nem, hogy a szememen is kipróbáltam, hogy beszámolhassak a tapasztalatról neked. (Nem azért, mintha a szemedre javasolnám, hanem hogy az érzékenységéről a leggyengébb láncszem adjon visszajelzést.)

A nedvesség, ami a lapkában van bőven elég az egész arcomra, dekoltázsomra. Miután végigmentem, megfordítom, és jöhet a másik, nem olyan rücskös oldal.

Aztán átpaskolgatom az arcom. Nem szoktam lemosni a finom hidratáló összetevőket, amiket az arcomon hagy. Nagyon jól egyensúlyba hozza a bőrömet.

Több lemosót is használok, és folyton tesztelgetek, de mindig érte nyúlok, amik fáradt vagyok, és gyorsan szeretnék ágyba kerülni, és a legtöbb reggelen is, mert imádom azt a friss, nyugodt, tiszta, hidratált érzést, ahogy a bőröm érzi magát utána.

70 lapka van a dobozban. Van egy kifejezetten hidratálásra specializálódott testvére a nem kombinált vagy zsíros bőrűeknek.

Érdekel? Kattints ide!