Teszt: Bonye Moringani Multi Grain Arcmaszk

Életre tudja kelteni ez a maszk a betegség utáni lestrapált bőrömet?

Nemrég beteg voltam. Az influenza a gyomromra ment rá, és persze mindez megviselte a bőrömet. A gyógyszer mellékhatásai között volt, hogy szárazabb lehet tőle a bőröm.
Remek.
Nem elég, hogy amúgy is dehidratált a szervezetem, még a gyógyszer is hozzátesz egy adaggal.
Végül egy fokkal jobb állapotba került a bőröm, mint vártam, de azért nem volt rózsás a helyzet.
Az arcom fakó volt, vízhiányos, de nem lett durván száraz.
Ápolgattam is szépen, de aznap egy fontos alkalomra készültem, ahol kifejezetten szerettem volna szépen megjelenni. A bőröm állapota, teltsége pedig igenis sokat számít, akkor is ha sminkelek rá. Minden a jó alappal kezdődik.

Ilyenkor egy fátyolmaszk azért sokat segíthet. Némi tanakodás után a Bonye Moringani Multi Grain maszkot választottam, ami a fakó bőr életre keltésére koncentrál. Hidratál is és fehérít. A fehérítésről meg tudom, hogy nem azt jelenti, hogy a bőröm fakóbb, világosabb lesz, hanem azon dolgozik, hogy egyöntetűbb, foltmentesebb legyen.

Van benne rizs kivonat, quinoa, zab, moringa, fermentált üröm kivonat… Igazából tök jól hangzik.

Ahogy az összehajtott fátyolmaszkot kivettem a tasakból az első dolog, ami feltűnt az, hogy a maszk hatóanyaga zselés állagú. Nem az a kemény zselés hanem mondjuk mint a csiganyálas termékek. Ennek azért örültem, mert így jobban a helyén marad az esszencia, és nem folyik le a maszkról annyira, azaz szuperül tud hasznosulni.

A maszk méretre rendben volt. Betakarta az egész arcomat. Az orr része volt talán az egyetlen, ami csalódást okozott, mert az orromnak mondjuk a 60 százalékát tudta befedni. Nagy orrom van, az igaz, és inkább a koreai orrokra gondoltak, amikor megalkották. A szem rész rendesen ki van vágva, azaz nincs ráhajló rész. Az alsó rész minimálisan túlhajlott az államon. Ha nagyon dús ajkaim lennének. Akkor lehet hogy egy kicsit jobban meg kellene vágnom ezt a részt a tökéletes illeszkedéshez.

A fátyolmaszk nagyon szépen a helyén maradt, nem mozdult semerre. Hogy a hatóanyagot még jobban beledolgozzam a bőrömbe párszor átmentem rajta a jade rollerrel. Ez egy pár cseppet az esszenciából kinyomott az áll részen, amit jól elmasszíroztam a nyakamon. Halleluja!

Nagyjából 20 percet hagytam fent. Aztán még egy picit feltettem a dekoltázsomra is, ahogy ezt a fátyolmaszkokkal általában szoktam.

Amikor levettem a maszkot még jó nedves volt a bőröm, és belemasszíroztam az esszenciát. A bőröm felszíne nagyon sima volt, felöltöttnek és hidratáltnak is éreztem. Egy kicsit feszesebbnek is tűnt, amin meglepődtem, mert ezt nem vártam. A színe egyöntetűbb volt, és tényleg élénkebb volt a bőröm. Egyáltalán nem volt zsíros hatású, kifejezett egyensúlyban éreztem az arcomat. Pont ilyen sminkalapra vágytam.

Frissítés: Bár a Bonye Moringani Multi Grain maszkot már nem forgalmazzuk, próbáld ki a hasonló tulajdonságokkal rendelkező PAXMOLY Real Arbutin arcmaszkot, vagy válogass az arcmaszkok között.