Télen száraz a bőröd, és néha még hámlik is? Íme, mit tehetsz vele!

7+1 tipp, hogy a lehető legtöbb nedvességet juttasd a bőrödbe, hogy az újra selymesen puha, telt és egészséges legyen. + Amit csak suttogva merünk leírni.


Akinek nem száraz a bőre, nem is tudja, milyen érzés, és mekkora küzdelem száraz bőrrel élni.

Van az a feszítő érzés, amitől olyan nehéz megszabadulni. A hámlás, ami jobb esetben nem látszik, rosszabb esetben feltűnő tud lenni. A bőröd érzékeny, és reagál. Gyakran nagyon vékony is. Mintha nem lenne elég élet benne.

De ami igazán nehéz, az az, hogy hiába kenegeted hidratálóval, nem javul semmit. Néha talán egy kicsit mégis, hogy aztán hamarosan újra arra ébredj, hogy az arcod húzódik, nem kellemes megérinteni és már megint hámlik. Télen ez duplán esélyes.

Több frontos támadás a száraz foltok ellen, az egészséges bőrért

1. Használj párásítót!

Biztos meglepődtél, hogy ezzel kezdtem, de megvan az oka. A száraz levegő, főleg ha sokáig van szerencséje a bőrödnek hozzá, rengeteg nedvességet von el a bőrödtől. Add meg a levegőnek máshonnan, és több marad neked.

2. Gyengéden, de hámlassz!

Azt tudjuk, hogy a zsíros bőrnek szüksége van a hámlasztásra, hogy a pórusok tisztán maradjanak, és alakuljanak ki a pattanások. A száraz bőrnek szintén, hogy az elhalt hámsejteket eltávolíthasd, és így krémed kifejthesse a tápláló hatását.

Felejtsd el az érdes bőrradírokat, inkább kíméletesen hámlassz.

3. A hatóanyagos arcmaszkok ideálisak a számodra

Amikor tiszta a terep (amiben a hámlasztásnak nagyon fontos szerepe van), jöhetnek a hatóanyagba áztatott maszkok. Tudod, amiket az arcodra teríthetsz. Az ilyen maszkok nem csupán mélyebbre tudják juttatni a tápanyagokat a bőrödbe, de azt is megakadályozzák, hogy a nedvesség az arcodról elpárologjon, azaz még többet tud a bőröd hasznosítani.

4. Variáld, hogy mit adsz a bőrödnek!

Ha nem mindig ugyanazt a kombinációt használod, a bőröd több különböző hatóanyag ajándékát tudja hasznosítani. Variáld egy kicsit a szérumokat, krémeket, hogy a változatosság meghozhassa a gyümölcsét.

5. Rétegezz!

A variálás és hatékonyság másik fontos eleme a rétegezés. Ahelyett, hogy sok krémet próbálnál beledolgozni a bőrödbe egyszerre, inkább adj neki vékony rétegeket. Ha megteheted, akkor a nap folyamán többször is használj szérumokat, esszenciákat, hogy pótold a bőrödnek mindazt, ami hiányzik.

6. Igyál sok vizet!

Tudom, hogy elcsépeltnek tűnő tanács ez, és akár azt is gondolhatod, hogy a folyadékivásnak és a bőröd szárazságának nincs feltétlenül köze egymáshoz, pedig nagyon is van. Ha pedig hialuronsav tartalmú kozmetikumokat használsz, megsokszorozhatod a hatását, hiszen sok vizet meg tudsz így kötni abból is akár, amit nem krémezéssel juttattál a bőrödbe.

 +1. Ezt csak halkan és suttogva mondjuk…

A távol-keleten nagy hagyománya van annak, hogy a nők borotválják az arcukat. Nem a szőrök és pihék miatt, hanem azért, hogy eltávolítsák az elhalt hámsejteket, jó kondiban tartsák a bőr megújulását, de a hámló részekre is nagyon hatékony megoldást jelentenek.