Miről árulkodnak a pórusaid?

Ha eddig azt hitted, hogy a pórusok egyformák, akkor tévedtél. Mit jelent a pórusaid formája, és hogyan ápold őket, hogy a bőröd simább és egyenletesebb legyen?


A tág pórusok sokunk számára kihívást jelentenek. Ha nem fiatal korban, akkor idősebb korban szinte biztosan. Ha eddig azt hitted, hogy pórus és pórus között nincs különbség, akkor tévedtél.

Mégis mit árul el a pórusaid formája?

A kerek, de tág pórusok

Ahogy a pórusaid megtelnek faggyúval és egyéb szennyeződésekkel, a pórusaid tágabbak lesznek. Amíg a pórusaid fala rugalmas, addig az alapos mélytisztítással a bőröd könnyen regenerálódik, és a pórusaid kisebbek lesznek. Hiszen ahogy kiürülnek, már nincs, ami nyomja a pórusaid falait.

Mit tehetsz, hogy a kerek, de tág pórusaid összehúzódjanak, és hogy tovább megőrizd a pórusaid rugalmasságát?

A kulcs nálad az alapos tisztításban van, ami napi szintű feladat, ugyanakkor rendszeresen tisztítsd mélyen is a pórusaidat. Így a pórusfalaid sokáig rugalmasak és egészségesek maradnak, és a bőröd simább, egyenletesebb lesz.

Tisztítás

Az egyik legjobb szövetségesed a bőrápolásban a bőrtisztítód. Alapos tisztításra van szükséged, és enyhén savas hatásra, mint amilyen például a COSRX Good Morning low pH arclemosó gél. Tökéletes választás a könnyen telítődő, olajosabb bőrnek. És az érzékenység miatt sem kell aggódnod, mert teljesen biztonságos.

Napi hámlasztás

Ha a bőröd jól reagál a napi hámlasztásra, akkor a hámlasztó lapkákat imádni fogod. A bőröd ragyogó, sima és egyenletes lesz. Minden nap.

Maszk

Hetente legalább egyszer használj olyan maszkot, ami felszívja a felesleges olajat a bőrödből és mélyen tisztítja a pórusaidat. Az iszappakolás az egyik legjobb, ami a bőröddel történhet.

Mit javaslunk?

Használj olyan kozmetikumokat, amik könnyedek, nem túl olajosak, és feltöltik a bőrödet. A toner számodra kötelező darab (próbáltad már a Coxir Green tea Clear BHA tonerét?)

A koreai esszenciák és szérumok a te bőrödnek igazi áldást jelentenek. A könnyed, folyékony, olajmentes textúrák, a feszesítő és bőrfeltöltő hatás pont az, amire szükséged van.

Az egyik legjobb hidratáló, amit választhatsz, a Purito Deep Sea Pure Water krém. Annyira könnyed, és azonnal feltölti a bőrödet, de nem a pórusaidat!

A pórusaid inkább oválisak? Akkor a következő blogposztunk neked szól majd!