Oválisak a pórusaid? Itt a megoldás!

A pórusaid inkább ovális alakúak, mint kerekek? Mit árul ez el a bőrödről, és pontosan mit is tehetsz, hogy javíts a helyzeten? Olvasd el a cikket, és használd a tudást, hogy a bőröd sima és feszes lehessen.


A hatékony és  pontos bőrápolási stratégiában az segít, ha tudod, mi a tág pórusaid oka és gyökere, vagyis nem vesztegeted az idődet és a pénzedet felesleges kozmetikumokra és tippekre, hanem a legjobb megoldást választod.

Mit jelent, hogy a pórusaid inkább oválisak, mint kerekek?

Amikor a pórusaid megtelnek, nyomják a pórusok falát, és ez hosszú távon a pórusfal rugalmasságának az elvesztésével jár. De nem ez az egyetlen tényező, ami negatívan hat a bőröd rugalmasságára, elaszticitására, feszességére, ez pedig a napsugárzás. Van még pár tényező, ami ugyanebbe az irányba viheti el a pórusaid állapotát, de ez korántsem olyan releváns, mint az UV sugárzás. Ilyen például a dohányzás, az egészségtelen táplálkozás, a dehidratáltság, a stressz…
De több, mint 80 százalékban a káros ultraibolya sugárzás, különösen az UVA sugárzás az, ami a helyzet kulcsa.

Mit tehetsz azért, hogy a tág pórusaid állapota ne romoljon, sőt javuljon?

1. Védd a bőrödet a káros napsugárzástól!

Persze a legjobb fegyver itt a megelőzés, de akkor sincs minden veszve, ha már nem annyira rózsás a helyzet, akkor is bőven van lehetőséged arra, hogy javíts a helyzeten.

Azaz a megfelelő, magas faktorú napvédő napi használata alap dolog, és nem csak akkor, amikor a strandra mennél, de mindig. Hiszen a napfény az ablakon keresztül, vagy szórtan a felhők közül is hat rád, és most már tudod, hogy a bőröd kifejezetten érzékeny rá, ezért neked duplán fontos, hogy tudatosan semlegesítsd ezt a hatást.

Mindenképpen javasoljuk, hogy a fényvédőd legalább részben ásványi fényvédő legyen, azaz visszaverje a káros ultraibolya sugarakat.
Amikor a természetben vagy, akkor a kalap vagy bármi, ami árnyékot ad, szintén sokat számít.

Biztosra akarsz menni? Válassz a napvédőink közül ide kattintva!

2. Tápláld a bőröd, miután sok napsugárzásnak volt kitéve!

Minél előbb elkezded a kár elhárítását, annál jobb. Ha sokat voltál kint a napon, akkor hazatéve, egy jó kollagénes maszk szuper választás.

Mik a mi kedvenc maszkjaink ilyen esetekre? A Benton csiga-méh arcmaszk, valamint a Skin Planet SOS kollagénes lifting maszk. A maszkokat amúgy érdemes hetente minimum kétszer, háromszor beiktatnod a bőrápolási rutinodba.

3. Hámlassz rendszeresen!

A hámlasztás olyan a bőrödnek, mint az edzés az izmoknak. Azaz, ha rendszeresen megszabadulsz az elhalt hámsejtektől és a bőröd kénytelen új hámsejteket termelni, akkor az arcod feszesebb, rugalmasabb és fiatalabb lesz. A pórusaid megkönnyebbülnek, és a pórusfalaid is képesek lesznek regenerálódni. Persze azért figyelj arra, hogy a bőrödnek mennyi hámlasztás az ideális, és ne hámlassz túl!

Mit ajánlunk a számodra?

Ha a bőröd érzékeny, akkor a Benton PHA hámlasztó tonert érdemes beépítened a rutinodba.

A Purito AHA BHA hámlasztó folyadékot azoknak ajánljuk, akik komplex, alapos és szuperhatékony hámlasztásra vágynak. Mind a felszínen mind a mélyben kifejti a hatását. Hetente egyszer, maximum kétszer használd!

Olyan hámlasztó megoldást keresel, ami praktikus, egyszerű és hatékony, akkor a So Natural Shining Face hámlasztó lapka a kedvenced lesz. Ha még nem próbáltad, nem tudod, mit hagytál ki eddig!

A megfelelő bőrápolási program segít a bőröd állapotának javításában. Ez nem olyan, ami egy éjszaka alatt csodákat tesz a pórusaiddal, de minden nap, amit tudatosan azzal töltesz, hogy a legjobbat hozod ki a bőrödből, meglátszik majd az arcodon. És hosszú távon boldogabban,  elégedettebben nézel majd tükörbe.