Miben mások, mint a többi? A legfurcsább, de legjobb koreai kozmetikum összetevők

Nézzük meg közelebbről a koreai krémek legkülönlegesebb hatóanyagait

A koreai bőrápolás világszerte hódít, és nem véletlenül. A koreai nők bőre híresen ragyogó, hidratált és egészséges, ami részben a gondos és lépésről lépésre felépített arcápolási rutinjuknak köszönhető. De nem csak a módszer, hanem a használt termékek is nagy szerepet játszanak ebben. A koreai krémek ugyanis olyan speciális összetevőket tartalmaznak, amelyek nemcsak természetesek, hanem rendkívül hatékonyak is.

De milyen összetevőkről van szó? És hogyan hatnak a bőrünkre? Nézzük meg közelebbről a koreai krémek legkülönlegesebb hatóanyagait!

Méhméreg

A méhméreg talán első hallásra ijesztőnek tűnhet, de valójában egy csodaszer a bőrnek. A méhméreg ugyanis serkenti a vérkeringést, így javítja az oxigén- és tápanyagellátást, valamint stimulálja a kollagén- és elasztintermelést. Ezáltal feszesebbé, simábbá és fiatalosabbá teszi a bőrt, csökkenti a ráncokat és a hegeket, valamint gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású is.

Termékajánló: Benton Snail Bee High Content Steam Cream - egy hidratáló arckrém, amely méhméreggel és csiganyálkával kombinálva segít helyreállítani a sérült és érzékeny bőrt.

Csiganyál

A csiganyálka egy másik furcsa, de nagyszerű összetevő a koreai krémekben. A csiganyálka tele van olyan tápanyagokkal, mint az allantoin, az antioxidánsok, az AHA-savak, az enzimek és az elasztin. Ezek együtt segítenek hidratálni, táplálni, regenerálni és védeni a bőrt. A csiganyálka javítja a bőr textúráját és rugalmasságát, halványítja a pigmentfoltokat és az akné jeleit, valamint gyógyítja a sebeket és irritációkat.

Termékajánló: COSRX Advanced Snail 92 All In One Cream - egy könnyű arckrém, amely 92%-ban csiganyálkát tartalmaz, így intenzíven hidratálja és javítja a bőr állapotát.

Ginseng

A ginseng egy hagyományos koreai gyógynövény, amely nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is jótékony hatással van. A ginseng gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és aminosavakban, amelyek erősítik a bőr védekezőképességét, lassítják az öregedést, élénkítik a bőrtónust és javítják a bőr szerkezetét. A ginseng segít megelőzni a kollagén lebomlását, így feszesebbé és rugalmasabbá teszi a bőrt.

Termékajánló: Beauty of Joseon Ginseng Essence Water - egy könnyű eszencia víz, amely 80%-ban ginseng vizet tartalmaz, így hidratálja, táplálja és felfrissíti a bőrt.

Zöld tea

A zöld tea nemcsak finom és egészséges ital, hanem egy remek bőrápoló összetevő is. A zöld tea tele van polifenolokkal, amelyek erős antioxidánsok, így védenek a káros szabad gyökök ellen, amelyek a bőr öregedését okozzák. A zöld tea csökkenti a gyulladást, a bőrpírt és az irritációt, valamint segít szabályozni a faggyútermelést és megelőzni a pattanásokat.

Termékajánló: Benton Deep zöldteás lotion  - egy Könnyed zöldteás hidratáló, ami 50% zöld teát tartalmaz. Frissítően hidratál, a természetes növényi kivonatokkal helyrehozza, megnyugtatja és revitalizálja a bőrt.

Rizs

A rizs nemcsak az ázsiai konyha alapja, hanem egy hatékony bőrápoló összetevő is. A rizs vízben oldódó vitaminokat, ásványi anyagokat és ceramidokat tartalmaz, amelyek hidratálják, puhítják és világosítják a bőrt. A rizs segít kisimítani a bőr textúráját, csökkenteni a pórusokat és a fekete pontokat, valamint megnyugtatni az irritált bőrt.

Termékajánló: Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics fényvédő - Egy megbízható fényvédelem csak EWG zöld besorolású összetevőkkel, 30% rizskivonattal és probiotikumokkal hidratálja és táplálja is a bőrt.

Bambusz

A bambusz egy gyorsan növő növény, amely sok vizet tárol magában. A bambusz kivonat ezért nagyon hidratáló hatású a bőrre is. A bambusz emellett sok szilícium-dioxidot tartalmaz, amely erősíti a bőr kötőszövetét és javítja a rugalmasságát. A bambusz segít megelőzni a bőr kiszáradását, fakulását és megereszkedését.

Termékajánló: HaruHaru Wonder Black Rice Hyaluronic Anti-Wrinkle szérum - egy hatékony anti-aging szérum fekete rizskivonattal, bambuszrügy kivonattal és hialuronsavval. Mélyen hidratál, javítja a rugalmasságot, egyensletesebbé teszi a bőrtónust és csökkenti a ráncokat.

Burgonya

A burgonya nemcsak finom köret, hanem egy szuper bőrápoló összetevő is. A burgonya ugyanis sok C-vitamint tartalmaz, amely antioxidánsként védi a bőrt a környezeti ártalmaktól, valamint serkenti a kollagén termelést. A burgonya emellett halványítja a pigmentfoltokat és az akné hegeit, valamint csillapítja az égési sérüléseket és az allergiás reakciókat.

Ne feledd: a koreai krémek nemcsak hatékonyak, hanem természetesek is! Próbáld ki őket még ma!