Hatásos koreai bőrápolási rutin rosaceás, érzékeny bőrre

Hogyan ápold az érzékeny bőrödet hatékonyan és egészségesen? Megmutatjuk lépésről lépésre.


Pontosan tudom, hogy milyen érzés, ha a bőröd szuperérzékeny. Nem csak hogy nagyon könnyen bepirosodik, de folyton pirosas-rózsaszínes. Nincs semmi baj a színnel, kivéve, hogy gyulladást jelez. Esetleg látszanak az erek is. Szeretnél biztos lenni abban, hogy amit használsz, az segít a bőrödnek, és nem ró rá még több terhet.

Ezért állítottam össze számodra ezt a bőrápolási rutint lépésről-lépésre, hogy segítselek abban, hogy jobb rálátásod legyen arra, mit és milyen sorrendben érdemes használnod.

Igenis vannak olyan kozmetikumok, amik segítenek abban, hogy a bőröd megerősödjön, ellenállóbbá és nyugodtabbá válhasson. Nem csak egyetlen ideális bőrápolási rutin létezik a számodra, akkor sem, ha rosaceás a bőröd. Rengeteg lehetőséged van, hogy a legjobbat hozd ki az adottságaidból. Ez a bőrápolási rutin abban segít, hogy átlásd a folyamatot, és magabiztosan nézhess a tükörbe.

Ahogy azt a koreai bőrápolásról tudod, sok lépésből álló, rétegező bőrápolásról beszélünk, azaz mindennek pontosan meg van a funkciója, gyorsan felszívódó, egymást támogató lépések sorozatáról beszélünk. Ez a rutin azért igyekszik egy kicsit egyszerűbb lenni, és teret adni arra, hogy a bőröd egyedi igényei alapján olyan extra funkciókkal egészíthesd ki, amikre éppen a leginkább szükséged van.

1. Arctisztítás

Az érzékeny bőrödnek nagy szüksége van egy olyan arclemosóra, ami extra hatékony, de ugyanakkor nem szárítja ki a bőrödet, és a kémhatása sem hat roncsolóan a felhámra. Egy enyhén savas arclemosó tökéles választás, ha bízhatsz az összetevőiben.

A Purito bőrvédő arclemosója pontosan ilyen. A lemosáshoz mindig langyos vizet használj. A túl meleg vagy a túl hideg víz túl extrém hatás az érzékeny bőrödnek. Légy vele barátságos, és meghálálja.

2. Toner és hámlasztás

Az érzékeny bőrnél a legnehezebb a megfelelő hámlasztó kozmetikum kiválasztása. Szerencsére ma már erre is van megoldás. A PHA kifejezetten biztonságos választás.

Második lépésnek azért választottuk a COSRX egy lépéses Green Hero bőrnyugtató lapkát, már egy lépésben segít eltávolítani az arclemosás utáni esetleg még megmaradt szennyeződést, hámlaszt, nyugtat és a bőrödet is felkészíti a további termékek befogadására. Azaz sok lépés egyben.

3. Esszencia vagy ampulla

Az esszencia igazi tápanyagbomba. Sűrítetten tartalmazza a hatóanyagokat, és pont azután viszed fel, amikor a bőröd tiszta és minden akadály elhárult az elől, hogy felszívódjon. Azaz ez a legjobb alkalom, hogy felturbózd a bőrödet.

Mi a Purito Centella Green Level Buffet szérumát ajánljuk neked. Nem csak nyugtat, de feltölti a bőrt, jótékonyan hat a bőröd kollagén ellátására, és a benne lévő peptidek is segítenek a bőrödet feszesen tartani. Szóval nem kell lemondanod a fiatalos megjelenésről az érzékeny bőröd miatt.

3.b Maszkok és egyéb kiegészítők

Az a legjobb a maszkokban és az egyéb kozmetikumokban, hogy mindig akkor veszed elő őket, amikor úgy érzed, hogy szükséged van rájuk. Nem kell minden nap használnod őket, és változatossá teheted, hogy mit adsz a bőrödnek.

Amikor a bőröd vízhiányos, a PURITO Breeze Water gélkrém a szérum és a krém között mélyen hidratálja és a táplálja a bőrödet. Jól jön, amikor extra segítségre van szükséged.

Amikor a bőröd erős hatásoknak volt kitéve, akkor a Benton Goodbye Redness maszkja lehúzza a pirosságot, és megnyugtatja az arcodat.

Amikor az arcodnak szeretnél minden táplást megadni, anélkül, hogy aggódnod kellene az irritáló összetevők miatt, akkor a Pyunkang Yul bőrnyugtató arcmaszk sokat adhat neked. 

A babák is bátran használhatják a PAXMOLY Jeju 100 csiganyálas bőrnyugtató géljét, szóval neked sem kell aggódnod. Tipikusan az a nagy tégely, ami tele van bőrnyugtató, regeneráló alapanyagokkal, és minden háztartásban szükség van rá, mert bármikor jól jön, nem csak vészhelyzet  esteén.

4. Szemránckrém

Ha érzékeny bőrre keresel szemránckrémet, akkor a Purito Centella Green Level szemránckréme tökéletes. A nagy tubus igazi tápanyag bomba, és közben még a pirosas, püffedtebb hatással is szembeszáll. Pont ezt keressük.

5. Hidratáló krém

Az egyik nagy kedvencünk ezen a fronton a PURITO Vital 70 arckrém homoktövissel. 8 féle vitamint tartalmaz, könnyen felszívódik, nem zsírosítja vagy nehezíti el a bőrt, ugyanakkor erősíti, és segít abban, hogy ellenállóbb legyen a különböző irritáló hatásoknak.

Ha a bőröd kombinált vagy zsíros, ugyanakkor vízhiányos is (és persze érzékeny), akkor a Purito Deep Sea Pure Water krém lesz a tökéletes.

Azoknak pedig, akiknek a bőre extra száraz, azoknak a COSRX Advanced Snail 92 All in One csigakrémet ajánljuk.

Persze ahogy azt korábban írtam, ennél sokkal hosszabb is lehetne a lista mert van még pár javaslatunk, de szerettem volna, ha egyszerűen el tudsz igazodni itt.

6. Napvédő (csak nappal)

Te már pontosan tudod, hogy a bőröd érzékeny a nap káros sugaraira. A megfelelő napvédőre mindig szükséged van, akár tél van, akár nyár. A Benton Skin Fit Mineral fényvédő SPF 50 / PA++++ tökéletes, ha érzékeny a bőröd, és nagyon kell rá vigyáznod. Nincsenek benne nano részecskék, visszaveri a napfényt, hogy a bőrödnek ne kelljen megbirkózni vele. És csupa biztonságos összetevője van.