A koreai nők irigyelt, hibátlan bőrének titkai 2.

Extra tippek a gyönyörű, ragyogó bőrért úgy, ahogy azt a koreai nők csinálják

Sokat tehetsz a bőrödért. Lehet feszesebb, hidratáltabb, egységesebb, fiatalosabb, ragyogóbb, tisztább, nyugodtabb... Odafigyeléssel, következetes gondoskodással és minőségi termékekkel nem csak javíthatsz a bőrödön, de megelőzheted a problémákat és késleltetheted a bőr öregedését.

Legutóbb a koreai nők hatásos bőrápolási rutinját vettük végig, most pedig azok az egyéb tippek és szokások következnek, amik

1. Napvédelem

Ma már pontosan ismerjük a napsugárzás bőrre kifejtett káros hatását, és egyre következetesebben használunk akár nagy faktorszámú napvédőket. A legtöbb BB krém legalább 25 faktoros, minőségi napvédővel ellátott, de ezen kívül is érdemes megfelelő fényvédelmet igénybe venni, és persze nem csak az arcon. Az ázsiai nők odafigyelnek a nyak ápolására is, de a kezeket sem érdemes kihagyni, ha hosszú távon szeretnék megőrizni a bőr rugalmasságát, valamint feszességét, és persze megelőzni a pigment foltokat.

2. Maszkok és tapaszok

A napi bőrápoláson kívül nagyon népszerűek a plusz táplálást nyújtó maszkok és tapaszok, amiket a bőr aktuális, különleges igényeinek megfelelően választanak ki. A hatóanyaggal átitatott maszkok és tapaszok a legkedveltebb választások, mert használatkor extra nyomást fejtenek ki a bőrre elősegítve a felszívódást, és a letakart területről nem párolognak el a hidratáló anyagok.

3. Hidratáló permetek

Koreában gyakori látvány akár a tömegközlekedési eszközökön is, hogy a nők hidratáló permetet fújnak az arcukra. Ezek a permetek segítenek felfrissíteni a sminket és optimális állapotban tartani a bőrt. A táskák elengedhetetlen kellékei, hogy bármikor bevethetőek legyenek, amikor csak igény van rájuk.

4. Gyorskozmetika

A koreai nők nagyon gyakran, akár hetente többször is megengednek maguknak egy-egy gyors arckezelést. A gőzölés és a masszázs segítik a krémek és esszenciák jobb felszívódását. Ahogy azt az előző bejegyzésben is említettük az egészséges és hibátlan bőr Koreában kifejezetten prioritás, így időt és pénzt is bőségesen áldoznak rá. De nem állnak meg a kozmetikusnál.

5. Bőrgyógyász

Bőrgyógyászhoz járni is kifejezetten szokás Dél-Koreában. Mégpedig nem csak akkor, ha a valamilyen bőrprobléma lép fel, hanem akár kéthetente, igénybe véve a legújabb szolgáltatásokat. Az álombőr egy koreai hölgy számára, a szinte áttetszőnek tűnő, ragyogó, porcelánbőr. A pigmentfoltok eltüntetése és a bőr feszességének, ragyogásának fokozása áll a népszerűség listák élénk.

Ugyanúgy, ahogy a kozmetikai termékfejlesztésben, a bőrgyógyászatban is Dél-Korea az innovációk egyik legmeghatározóbb forrása. Számos kezelés kifejezetten fájdalmas, és ha szükséges, a páciensek akár naponta visszajárnak utókezelésre, amíg a vágyott eredményt el nem érik.