A koreai nők irigyelt, hibátlan bőrének titkai 1.

A szép bőr nem szerencse kérdése

Kevés olyan ország létezik, ahol a nők ennyi figyelmet, időt, pénzt és energiát fordítanak a bőrápolásra, mint Dél-Koreában, az eredmény pedig magáért beszél. Ha a koreai nőkre gondolunk, azonnal a hibátlan, feszes bőr, és a ragyogás ugrik be. Ez pedig egyáltalán nem szerencse vagy jó gének kérdése. De akkor mégis mi az, amit másképp csinálnak?

Talán a legfontosabb, hogy a koreai nők értékként tekintenek a bőrükre, és kifejezetten prioritásként kezelik az életükben a bőr igényeit. Ez olyannyira igaz, hogy egy átlagos koreai nő arcápolási rutinja legalább 10 lépésből áll, de nem ritka a 17 lépéses ápolás. Márpedig, ha ennyit foglalkozunk a bőrünkkel el is várjuk, hogy a végeredmény látványos legyen. Mik a leggyakoribb lépések?

1. Előtisztítás

A koreai nők különválasztják a sminklemosást és a bőrtisztítást. Az első lépés a smink maradványainak, a felesleges zsírnak, és baktériumoknak az eltávolítása, ami nem maradhat ki este. Ehhez általában folyékony sminklemosót választanak. Ehhez általában olajos arclemosót választanak, mert az alaposan tisztít, és nem szárítja a bőrt.
Javasolt termék: PURITO From Green arctisztító olaj

2. Arclemosás

Ha belegondolunk abba, mi minden lehet már a bőrünkön estére, akkor nem lepődünk meg a második lépésen, ami szintén a tisztításért felel. A koreai nők szerint ez a kulcs a pattanásmentes bőrhöz. Az arclemosáshoz gyengéd, folyékony vagy habzó lemosót választanak, és finom, körkörös mozdulatokkal haladnak végig az arcon.
Javasolt termék: Benton Arclemosó hab

3. Radírozás és hámlasztás

A bőr rugalmassága és a pórusok mérete nagyban múlik azon is, hogy hogyan és milyen gyakorisággal távolítjuk el az elhalt hámsejteket. Persze a gyakoriság a választott metódustól és a bőrünktől függ, de nem szükséges például mindig végigmenni az egész arcon. Azt is választhatod, hogy többet hámlasztasz azokon a részeken, ahol a pórusaid nagyobbak, vagy mitesszerek jelentkeznek.
Javasolt termék: Benton PHA hámlasztó gél

4. Tonik

A tonik feladata (az előző lépések maradványainak eltávolításán kívül) a hidratálás, feszesítés és a bőr előkészítése a következő, tápláló lépések befogadására. Az Európában megszokott tonikok helyett a koreai tonikok nem alkoholosak, hidratáló összetevőik vannak, és gyengéden ápolják a bőrt.
Javasolt termék: Benton Csiga-méh skin toner

5. Esszencia

Az esszencia nem csupán egy folyékony, hatóanyagokban gazdag bőrápolási lépés, de a tisztítás mellett a koreaiak szerint az egyik legfontosabb, kötelező, kihagyhatatlan kozmetikum. Az esszenciákat vagy spriccelve vagy vattával viszik fel az arcra, majd finoman belepaskolgatják a bőrbe. Nem csupán a bőr megújulását és a feszességét segítik elő, de üdébb, fiatalabb bőrképet is adnak.
Javasolt termék: Beauty of Joseon Ginseng Essence Water

6. Szérumok és ampullák

Itt az ideje, hogy vitaminokkal lássuk el bőrt. A szérumok szintén folyékonyak, de sűrűbbek az esszenciáknál, és gyakran elég belőlük egyetlen csepp az arcra. A szérumok gyakran egyetlen bőrprobléma megoldására fókuszálnak, így az éppen aktuális igények szerint választják őket. Így a bőr mindig azt a táplálást kapja, amire éppen a legnagyobb szüksége van.
Javasolt termék: Coxir Intensive EGF Peptide szérum

7. Maszkok és egyéb extrák

Az arcmaszkokat hetente kétszer-háromszor érdemes használni, igény szerint. Ezzel megint csak a bőr speciális, egyedi igényei kerülnek a középpontba. A tapaszok és hatóanyaggal átitatott maszkok extra nyomást is kifejtenek a bőrre, így a bennük lévő hatóanyag felszívódása is javul. A masszázs javítja a keringést, és szintén jótékony hatással van a termékek felszívódására.
Javasolt termék: PURITO Bentolin Pore agyagmaszk

8. Szemkörnyékápolás

A megfelelő szemkörnyé kápoló vagy szemránckrém már fél siker, de a felvitele sem mellékes. Gyengéden ütögetik be a bőrbe, egyrészt hogy ne húzzák feleslegesen az amúgy is finom bőrt, másrészt hogy a hatóanyagok jobban felszívódjanak.
Javasolt termék: Benton Fermentált szemránckrém

9. Hidratáló emulzió

A megfelelő hidratálás a ragyogó, életteli bőr egyik legfontosabb támasza. Ezért kap a bőr egy kis pluszt belőle így kilencedik lépésként. Érdemes könnyű, jól eldolgozható változatot választani.
Javasolt termék: Benton Aloe propolisz nyugtató zselé

10. Éjszakai maszkok

Ezek a tápanyagban gazdag maszkok támogatják a bőr feltöltődését és megújulását, hogy reggel a lehető legszebb bőrrel ébredjünk. A gazdagabb formulák teszik fel igazán a koronát az előző tápláló lépések leghatékonyabb éjszakai hasznosulására.
Javasolt termék: COSRX Tápláló éjszakai SPA rizses maszk

Soknak tűnik? Ha nem szoktunk hozzá, hogy ennyit törődjünk a bőrünkkel, akkor valóban annak tűnik. De mi mást mondhatnánk, mint hogy nekik tökéletesen működik. Hogy ez mennyi idő? Átlagosan 30 másodpercet érdemes várni a lépések között, hogy az előző termékek addigra felszívódjanak.

A jól működő bőrápolási rutin nagyon is sokat számít, de a titkok felfedésének ezzel még nincs vége, legközelebb jönnek a koreai szépségápolás egyéb összetevői.