Mivel érheted el legszebben a ragyogó hatást?

A koreai nők bevált sminktippjei a ragyogó bőrért

Amikor sok éve először megjelent a ragyogó bőr trendje, tényleg trendnek gondoltuk. Aztán kiderült, hogy nem trend, hanem a 21. század egyik legmeghatározóbb szépségirányzata. A ragyogó bőr, és a stratégiailag elhelyezett fények, ma már sokak kedvenc választásai, és a natúr sminkektől a party megjelenésig találkozhatunk vele. Nyáron pedig még a szokásosnál is népszerűbbek a fényes sminkek. Dél-Koreában pedig, ahol a hibátlan, porcelán bőr elérésére törekednek egyenesen tökélyre fejlesztették, hogyan is érjék el a leglenyűgözőbb hatást. De mégis hogyan?

1. Gondosan megtervezett bőrápolási rutin

A szép smink a jól előkészített bőrrel kezdődik. Amíg Magyarországon azt várjuk, hogy majd a smink lesz az, ami elkendőzi, amit el szeretnénk bújtatni, addig Koreában a smink inkább megkoronázza a szép bőr megjelenését. Ugyanaz a smink, ugyanazokkal a termékkel egészen másképp mutat, ha a bőr a kondíciója nem megfelelő. A bőrápolás lépéseire azért nem térünk most ki külön, mert egy egész bejegyzést szenteltünk neki már korábban itt.

2. A legjobb primerek

A megfelelő hidratáló után érdemes egy olyan primerrel kezdeni, ami könnyű, ragyogó, és magas a hidratáló tartalma. Ilyen például a Hera Magic Starter Inner Glow (üde, rózsás tónussal) vagy a Missha M BB Boomer (gyöngyházas, hűvösen irizáló, világosabb színben). Ezek a primerek nem „csak” optikailag segítenek ragyogásba burkolni a bőrt, de hasznos bőrápoló összetevőkkel és hidratáló hatóanyagokkal is segítik az egészséges, feszes bőr elérését. Nem „csak” az arcra, de a kulcscsontra, vállakra, karokra is tehetsz belőlük egy kicsit.

Ha a bőröd zsíros, és ezt inkább tompítani szeretnéd, nem hangsúlyozni, attól még nem kell, hogy a teljes sminked matt legyen. Inkább arra érdemes hangsúlyt fektetni, hogy hová is viszed fel a fényt, és hol mattítasz. A hidratáló primert például felviheted az egész arcra vagy „csak” a stratégiailag fontos helyekre (erre is kitérünk mindjárt), majd jöhet a mattító bázis a zsíros részekre. A T-zóna, és az arccsont alatti mélyedés (ahol árnyékolunk, ott nem előnyös a fény) mindenképp kapjon belőle. illetve egy leheletnyit oda is érdemes tenni, ahol tágabbak a pórusok.

3. A megfelelő BB krém vagy alapozó

A koreai BB krémek nagy része kifejezetten ragyogó bőrképet ad, de az új, cushion alapozók (mint például a Missha M Magic Cushion) még könnyedebben képesek elérni ezt a gyönyörű hatást. A pigmentek finom ragyogása a könnyű, hidratáló alappal nagyon finom, elegánsan fénylő hatást ad. Tegyél egy kicsit többet oda, ahol ragyogóbb hatást szeretnél elérni!

4. Stratégiai fénypontok

Ha valakit a ragyogó hatásról kérdezek, akkor az arccsont teteje és a belső szemzug a legismertebbek, de ennél jóval több a lehetőség. Az orrnyereg (de az orr két oldala nem, csak az a csík középen), Az orrcimpák, a szemöldök íve fölötti rész, a szemhéj közepe, a homlok (de ritkán a közepe), a belső szemzug alatt kezdődő háromszög az ajkak felső ívének vonala, az ajkak közepe, az állcsúcs... Természetesen nem „kell” hogy mindegyik részt fénnyel emeld ki, az arcod adottságai, a sminked és a hangulatod határozzák meg, hogy neked mi az éppen előnyös. Nézd meg a képeket is, hogy lásd, sokféle jó változat létezik...

5. Hogy jön ide a púder?

Ez a bőrödtől és az elérendő hatástól függ. Ha extra ragyogó hatást szeretnél elérni, vagy a bőröd száraz, vékony, akkor inkább érdemes elhagyni a púdert. A legtöbb esetben jól jöhet egy kis természetes hatású púder a mattítandó részekre, hogy a ragyogó területek még jobban kiemelkedjenek. De ha több fényt szeretnél, vagy a fényes részeket is púdereznéd a fixáló hatás kedvéért, akkor fényes púdert (mint a Dodo 3W Clinic 10-es változata) is választhatsz a feladatra.

6. Még több fényre vágysz?

Ilyenkor lépnek a képbe a szépen irizáló fények, highlighterek vagy akár szemfestékek. Ha a tónus, és a szín stimmel, meseszép hatást érhetsz el. Nedves felvitellel pedig általában még tovább fokozhatod a hatást.

Van kedvenc termékkombinációd?