Méhméreg - a K-Beauty legfelkapottabb összetevője

Cikkünkben megismerheted a K-Beauty legfelkapottabb anti-aging összetevőjét.


Ha nyomon követed az aktuális arcápolási trendeket, akkor már biztosan hallottál a híres aktív összetevőről - a méhméregről. Most itt az ideje, hogy megtudd, mit tesz valójában a bőröddel, hogy kiérdemelte a „természetes botox” nevet.

A méz arcápolási összetevőként való használata már teljesen megszokott és elfogadott, de kiderült, hogy a méhek másik "terméke" a méhméreg (más néven Apitoxin) tele van aminosavakkal, peptidekkel és enzimekkel, amik már önmagukban is aranyat érnek, de még mennyire az arcápolásban. 

De mi teszi olyan különlegessé?

Először is, ne feledjük, hogy az arcápoló termékben található méhméreg biztonságos koncentrációban van jelen, így ha már korábban volt dolgod méhecskével és megcsípett, ne aggódj, a krémben lévő mennyiség nem okoz ilyen drámai reakciót.  De ha már szó esett a reakcióról - jelen esetben egy egészen más fajta reakció a lényeg!

A krémben, maszkban vagy szérumban található méhméreg “kiváltó aktivátorként” működik a bőr számára, hogy azt gondolja egy méh megcsípte. A “csípésre” természetes válaszként a bőrünk duplán fokozza a kollagén termelést, a vérkeringést, feszesít és aktíválja a bőröregedés elleni folyamatokat.

Mi van, ha allergiás vagy a méhcsipésre?

Ha történetesen halálosan allergiás vagy a méhcsípésekre (például ha Epipen-t kell cipelned mindenhol, ahova mész), akkor érdemes orvoshoz fordulnod, mielőtt tetőtől-talpig méhméreggel kenegeted magad.

Hogyan gyűjtik a méhmérget?

Ezen a ponton biztos azon tűnődsz, hogy vajon ez a méhméreg trend teljesen ki fogja -e írtani a teljes méhpopulációt, mivel ha méhek csípnek, akkor meghalnak. Dehogy, erről szó sincs! 
A mérget biztonságosan gyűjtik össze (bár a méhek számára talán kissé bosszantóan), egy kaptár közelében egy nagyon enyhe elektromos áramú üveglapot helyeznek el. A méhek hajlamosak arra, hogy megpróbálják megcsípni az üveget, amikor érintkezésbe kerülnek ezzel az üveglappal, akkor egy kis mérget és feromont bocsátanak ki, amivel azt kommunikálják a kaptár többi részével, hogy ők is csípjék meg az üveget. A fullánkjuk nem esik ki a csípés során, mivel nem akad meg az üvegben, így a méhecskék maximum bosszankodnak, de nem halnak meg.

Miben találod ezt a szuper összetevőt?

Ha felkeltette az érdeklődésedet ez a szuper összetevő, akkor a figyelmedbe ajánlom a Benton Csiga-méh és a Fermentált termékcsaládot. Minden termékük kiváló minőségű összetevőkkel és méhméreggel gondoskodik a bőröd vitalitásáról, feszességéről és hidratáltságáról.