Érett a bőröd? Próbáld ki ezt a szuper hatásos koreai bőrápolási rutint!

A legtöbb kérdést az érett bőr ápolásával kapcsolatosan kapjuk, és ez az a terület, ahol a jó, koreai bőrápolási rutin óriási előnyt jelent, és nem csak rövid, de hosszú távon is élvezheted az eredményét.


Minél előbb kezdjük komolyan venni a bőrápolást, és pont azt adni a bőrünknek, amire annak szüksége van, annál tovább élvezhetjük a telt, feszes, pihepuha arcunkat.
És habár gyakran kívánjuk, hogy bárcsak előbb kezdtük volna a gondoskodást, sohasem késő javítani a helyzeten.

Az az egyik legjobb a koreai bőrápolásban, hogy nagyon komolyan veszi az arc szépségének a lehető legjobb formába hozását, bárhonnan is indulsz.

Hogy mi a kulcs?

  1. A következetesség. Az, amit minden nap megteszel magadért. (És tudod, hogy miért.)
  2. Biztonságos és hatékony alapanyagok és formulák.
  3. A megfelelő termék a megfelelő problémára. Azaz a rutin igazodik az aktuális igényeidhez. Rétegező bőrápolás.

Szóval vágjunk is bele, hogy mielőbb feszes, telt és selymes lehessen a bőröd.

1. Elektromos arctisztító

Amiért vele kezdem az az, hogy óriási különbséget jelent a bőrápolásban. Az alapos mély-tisztítás, a gyengédséggel együtt olyan stabil alapot ad a bőrápolásban, amire lehet építeni.
A pórusaid tiszták és nem telnek meg, azaz a pórusfalaid megszabadulnak az extra nyomástól, és nem roncsolódnak. Kevesebb mitesszer, kevesebb pattanás, kevesebb irritáció.

És ami még fontos, simább, befogadóbb, „edzettebb” bőr.
Mit ajánlunk? A PoBling elektromos arctisztítót, mert folyamatosan kapjuk az áradozó visszajelzéseket, hogy ez a kis kütyü már önmagában is mekkora különbséget jelent az arc állapotának javításában.

2. Arctisztítás

A bőröd táplálását már az arctisztításánál kezdheted. Az antioxidánsok, vitaminok, polifenolok… az arctisztítás „melléktermékeként” már elkezdik felturbózni a bőrödet. Az elektromos arctisztító egy olyan arclemosóval kombinálva, mint a Benton Deep zöld teás arctisztító hab, tökéletes választás az érett bőrre. Gyengéd, ugyanakkor a mesésen gazdag mikrohabja miatt alaposan tisztít, és akár érzékenyebb a bőröd, akár kombinált, nagyon jól működik.

3. Hámlasztó

A hámlasztással megszabadulsz az elhalt hámsejtektől, amik megakadályozzák, hogy a többi kozmetikum mélyen táplálja a bőrödet. Ha rendszeresen hámlasztasz, a bőröd folyamatosan megújul és simább, tisztább, befogadóbb…

Ez nem olyan lépés, amit feltétlenül naponta el kell végezned. Ez nagyban függ a hámlasztót hatóanyagaitól és erősségétől.

Ha érzékeny a bőröd, akkor a Purito BHA Dead Skin hidratáló gél ideális lehet a számodra. Nagyon kíméletesen tisztít, közben nyugtat és hidratál. Hetente 3x használd!

Ha mélyebb hámlasztásra vágysz és a bőröd nem annyira érzékeny, akkor a COSRX AHA7 Power folyékony mitesszer eltávolítója szuper választás lehet. Nagyon alapos és mélyebbre megy. Pihepuha, sima bőrképet kapsz tőle. Hetente kétszer érdemes használni. Ne keverd más AHA, BHA, retinoid vagy C-vitamin tartalmú kozmetikumokkal.

4. Toner

A toner az egyik legalábecsültebb kozmetikum típus. Egészen addig, amíg ki nem próbálod. Utána viszont az egyik kedvenceddé válik.

Miért? Mert pillanatok alatt beszívódik, a bőröd azonnal frissebb, hidratáltabb lesz, mindenféle terheltség nélkül. Arról nem is beszélve, hogy előnedvesíti az arcodat az esszenciához.

Úgy működik, mint mondjuk amikor van egy szivacsod, ha benedvesíted, és aztán teszel rá tisztítót, akkor felhabzik, és a tisztító mindenhová eljut. Ebben a hasonlatban a szivacs a bőröd, a toner a víz, amit a nedvesítéshez használsz, és a tisztító az esszencia/szérum/krém. Ha a bőrödet a toner előkészíti, akkor az esszencia/krém/szérum tovább jut, és nem egy helyre koncentrálódik.

Az egyik kedvenc tonik, amit előszeretettel ajánlok, a PURITO Centella Green Level All In One lapka. Különösen igaz ez akkor, ha meleg az idő. Miután a lapkával áttörölted az arcod, friss, szupersima, feltöltött. Enyhén hámlasztó hatású, de ugyanakkor bőrnyugtató és gyengéd. Maszkként is az arcodon hagyhatod egy időre. Aki kipróbálta, imádja. Enyhén hámlaszt is, szóval az előző lépéssel bánj csínján!

A másik ajánlatom érett bőrre a Benton Csiga-méh Skin toner. Minden eleme azon van, hogy az érett bőr a legalaposabb táplálást kapja. Dolgozik a foltok halványításán, véd, regenerál, feszesít… A méhméreg és a csiganyálka szűrlet kombinációja a lehető legjobbkor jön a bőrödnek.