Ideje megszabadulnod attól, ami elválaszt a szép bőrtől

Az ősz az egyik legjobb időszak, hogy megújítsd a bőröd.

A bőröd állapota nagyban függ a körülményektől. Minden változás meglátszik rajta. Visszaköszön mindaz, amin átmentél. Egy csodás, napfényes, meleg, strandolós nyár is nyomokat hagy az arcodon. És amíg az egyik oldalról sok örömet és D-vitamint köszönhetsz a nyárnak, gyakran foltok emlékeztetnek arra, hogy mégis ideje megújítani a bőröd, mert a foltok károsodásra utalnak.

Szerencsére ma már egy csomó szuper kozmetikum áll a rendelkezésedre ahhoz, hogy nem csupán enyhítsd a károkat, de felturbózd a bőrödet. És mivel „közeleg a tél” minden támogatás a legjobbkor jön neki.

Mi minden segítheti, hogy megújítsd a bőröd, és a lehető legjobb formába hozd?

1. Lemosás

Jaj, tudom, most tényleg a lemosással jövök? Igen. Mert a szép bőrhöz, és a jó felszívódáshoz, a kisebb pórusokhoz a megfelelő arctisztítás az első lépés. Ha ez nincs, semmi sincs.

És ha már a koreai bőrápolásból indulunk ki, ez annyira fontos lépés, hogy esténként kétszer is lemossák az arcot, hogy a smink minden maradványa, és valamennyi szennyeződés eltűnjön, hogy a lehető legkevesebb akadálya legyen a további lépések hatóanyagainak felszívódásának.

Ami Koreában alapkövetelmény, hogy már a lemosó is hidratáljon, és ápoljon, ha olyan arclemosót választasz, mint amilyen a Benton arclemosó hab, akkor fantasztikusan startolsz.

2. Hámlasztó tonerek

A toner már jóval több a őröd felfrissítésénél. A hatékony bőrápoláshoz, már a tonikokkal elkezded a bőr hámlasztását és megújítását.
Az AHA és/vagy BHA tartalmú tonerek olyan mélyen tisztítják és megújítják a bőrödet, hogy a mitesszereknek esélyük sincs. Ugyanakkor az arcod a lehető legbefogadóbbá válik a tápanyagokra. Az apró kis ráncok is sokat simulnak ilyenkor.

Ezért is találsz olyan sokféle tonert nálunk. A mindennapi, enyhe hámlasztás jó kondiban tartja a bőrödet. A kondi szó pedig nem véletlen. Minél hatékonyabban távolítod el az elhalt hámsejteket és felesleges olajat, a bőröd annál több új sejtet termel. Csupa élet és energia lesz.

3. Éjszakai maszk

Mielőtt rátérnénk a peelingekre érdemes felhívni a figyelmet az éjszakai maszkokra, hiszen fantasztikus szuperfegyverek ők is. Annyira gyengédek, hogy akár minden nap használhatod őket, ugyanakkor hatékonyak. Az pedig, hogy egész éjszaka háborítatlanul dolgozhatnak a szép bőrödért, szintén alapvetővé teszik őket a fürdőszoba polcodon. Melyik a kedvencünk? A COSRX Tápláló éjszakai SPA rizses maszk.

4. Hámlasztó

Azt ma már szinte minden nő tudja, hogy a peeling mennyire hasznos, hogy az a lépés az, amitől a bőrünk mintha visszafelé haladna az idővel a bababőr felé.

Hogy mi határozza meg, melyik peelinget érdemes választanod az otthoni kínálatból?

Elsődlegesen a bőröd érzékenysége. Azaz minél érzékenyebb a bőröd, annál gyengédebb hámlasztót érdemes választanod, és annál rövidebb ideig érdemes hatni. Az egészen vékony, finom bőrre ráadásul ne vigyél fel olyan peelinget, amiben szemcsék vannak, mert könnyen előfordulhat, hogy túlságosan sokat hámlasztasz, és megsérted a bőröd. A kisebb ideig tartó, biztonságos hámlasztás az, amivel a legtöbbre mész. Ilyenkor a bőröd tényleg a megújulással foglalkozhat.

A regeneráló és nyugtató utótáplálás ilyenkor duplán érvényesül, azaz adj a bőrödnek olyan maszkot vagy eszenciát, amiben magasan koncentrált, bőrnyugtató hatóanyagok vannak. A Benton Csiga-méh eszencia ilyenkor például igazi áldás a bőrödnek. És persze a hámlasztás miatt a bőröd érzékenyebbé válik a napfényre, ezért ilyenkor a napvédelem kiemelten fontos.

Te mit teszel ma, hogy megújítsd a bőröd?