Gyömbéres éjszakák, selymes reggelek

A Sulwhasoo Éjszakai vitalizáló kezelés tesztje


Mindig bajban vagyok, amikor valakinek el kell magyaráznom, hogy mi is az az éjszakai maszk, vagy éjszakai kezelés Koreában. A legtöbbeknek azok a vastag pakolások jutnak eszükbe, amiket néha a filmeken láttunk, és amikhez alapvető kellék a hajcsavaró is.

De a koreai éjszakai kezelések nem ilyenek. Nem kell ilyen vastagon használni őket, nem feltétlenül érezhető, hogy a bőrödön van valami extra, és érzésnek pláne nem kellemetlenek.

Az éjszakai maszkok célja, hogy a lehető legtöbb táplálást adjanak a bőrödnek abban az időszakban, amikor az mindenre sokkal befogadóbb. Azoknak, akik azt válaszolják, hogy a bőrnek tök mindegy, hogy éjszaka van-e vagy nappal, azt üzenem, hogy ez nagyon nem igaz. A szervezeted egészen más folyamatokat él meg az alvás alatt, mint nappal az utcán…

Szóval ezért olyan nagy durranás az éjszakai maszk/kezelés. Mert lefekszel úgy, hogy a bőröd még képes lenne egy kicsit több kényeztetést is befogadni. Ezt a kezelés megadja neki, reggel pedig feltöltött, selymesen pihepuha bőr fogad. Elvileg.

Mit várhatsz a Sulwhasoo éjszakai vitalizáló kezelésétől?

Bennem is ez a kérdés fogalmazódott meg, amikor a következő éjszakai maszkomat kerestem, miután elfogyott az előző, és kénytelen vagyok új krémeket kipróbálni. :)

A Sulwhasoo éjszakai vitalizáló kezelését választottam, mert eléggé sűrű életet élek, és a vitalizálás az egyik prioritásam között van. A 30 ml-es kiszerelés nagyon praktikus. Utazáskor könnyen magammal vihetem. A sárgás arany színe elegáns, bárhová jól passzol.

A Sulwhasoo-t ismerve gyógynövényes illatra számítottam, és nem is tévedtem. Engem leginkább a gyömbérrel emlékeztet, de azért annyira nem erős illat. Személy szerint kifejezetten energikusnak találom, és szeretem, de ez eléggé szubjektív dolog. Akár szereted, akár nem, elég gyorsan elbúcsúzhatsz tőle, mert hamar elillan. Ha már próbáltad a széria mintáit, akkor nagyjából el tudod képzelni, hogy mire számíthatsz illat fronton.

A krém textúrája könnyed, de mégis tartalmas. Nem folyik szét magától, ugyanakkor nagyon hamar és szépen terül a bőrön. Gyorsan be is szívódik, selymes érzetet hagyva maga után.

A Sulwhasoo azt kéri, hogy a legjobb eredmény érdekében langyon vízzel, szappan nélkül mossuk le reggel az arcunkat. Én reggelente nem szoktam semmi plusz réteget érezni tőle a bőrömön. Pont emiatt töredelmesen bevallom, a szokásos reggeli arclemosó rituálém megmaradt, nem csak vízzel mostam le az arcom. Pláne, mivel ezt a kezelést 2-3-szor ajánlják hetente, kivéve, ha valami károsodás érte a bőröd, mert akkor jöhet minden nap. Szóval, reggel ébredés után, nem mindig jutott eszembe, hogy extrán vigyázzak rá.

Mi történik, amikor éjszaka fülön csiped az éjszakai kezelést?

Emlékszem egy alkalomra, amikor éjszaka a mosdóban voltam, és ahogy félálomban belenéztem a tükörbe, elámultam azon, hogy milyen gyönyörű a bőröm. Azonnal fel is ébredtem, hogy megcsodálhassam kicsit a tükörben. Nyugodt, egyöntetű volt a színe. Sehol egy piros folt, vagy makacs erecske. Minden elegánsan sima. Ó…

Persze reggel is ilyen szép volt, de az az igazság, hogy este, mielőtt használtam volna, azért nem volt ilyen szép a bőröm. Azért is jegyeztem meg, mert nagyon is látványos volt a különbség. Pláne utazás közben, amikor azért a bőrápolásom sokkal visszafogodtabb, kevesebb terméket használok, és valahogy mindig azt érzem, hogy nem teszek eleget a bőrömért (és ez meg is látszik rajta, mivel szuperérzékeny). Egyetértek azokkal, akik a vélemény részen áradoznak róla. Totál igazuk van.

Mitől tud ilyen hatékony lenni?

Elég érdekesek a fő hatóanyagai. A legjobb értelemben. Eperkivonat, hogy nyugtassa a pirosságot. Antioxidáns gránátalma kivonat. Nyami. Extra hidratáló dió kivonat. Hialuronsav. A bőröm igazán nem panaszkodhat. Nem is szokott. Imádja.

Frissítés: A Sulwhasoo éjszakai vitalizálót már nem forgalmazzuk, de nézz körül éjszakai maszkjaink között.