Ahogy a profik is csinálják – Higiénia

Mikor és hogyan tisztítsd a szivacsokat, puffnikat, fésűket, szemöldökcsipeszeket...

A higiénia nem csak a profi végeredmény szempontjából fontos, de az eszközeid épségét és használhatóságát is biztosítod vele. Persze ezt teljesen felesleges magyarázni, hiszen úgyis tudod, de ettől még a hatékony és kellően kíméletes tisztítás, és a megfelelő gyakoriság tekintetében biztosan tudunk újat mondani neked. Az ecsetek tisztítását már kiveséztük, de mégis mi a helyzet a többi termékkel?

Sminkszivacsok és púder puffnik

Gyakoriság: legalább hetente
Tisztítás: A sminkszivacsok sok festéket szívnak magukba. Áztasd őket sminklemosós vagy babasamponos/mélytisztító samponos vízbe, és addig öblítsd, amíg tiszta víz nem jön belőlük. Jól szellőző helyen, törölközőn szárítsd meg, és legalább egyszer fordítsd meg!

Luffa szivacsok, tengeri szivacsok

Gyakoriság: kéthetente
Tisztítás: Langyos vízet és hidrogén-peroxidot fele-fele arányba keverve 15 percig hagyd ázni a szivacsot, majd alaposan öblítsd át! Szabad levegőn, törölközőn hagyd megszáradni, legalább egyszer fordítsd meg!

Konjac szivacsok

Gyakoriság: havonta vagy gyakrabban, ha szükségét érzed
Tisztítás: A konjac szivacsokat elég alaposan átöblíteni, és hagyni megszáradni. Havonta, vagy amikor szükségét érzed, dobd 5 percre forrásban lévő vízbe, majd a többi szivacshoz hasonlóan hagyd megszáradni! Két használat közt hűtőszekrényben tárolva tovább megtarthatod a konjac szivacsot épségét.

Fésűk

Gyakoriság: havonta
Tisztítás: A fésűket áztasd langyos babasamponos/ mélytisztító samponos vízbe körülbelül 15 percig. Töröld át őket, és hagyd megszáradni.

Hajkefék

Gyakoriság: havonta
Tisztítás: A hajkefékkel már egy kicsit nehezebb a dolgod. Először kézzel vagy egy ritkább fogú fésűvel próbáld meg eltávolítani a beleragadt hajat. Ezután egy kevés sampont kézzel dolgozz el a szálak közt, fejjel lefelé hagyd egy kicsit hatni, majd langyos vízzel öblítsd le. Ismételd meg, ha szükséges, majd fejjel lefelé szárítsd. Ugyanúgy, ahogy az ecseteknek, a hajkeféknek sem tesz jót, ha a víz beveszi magát a fejbe, a szálak alá.

Fém eszközök – Szemöldök csipeszek, körömollók, szempilla göndörítők...

Gyakoriság: ideális esetben minden használat után
Tisztítás: Langyos vízzel önlítsd át az eszközt, majd alkoholos vattával töröld át!

Fontos: Amennyiben véres lett az eszközöd, mert mondjuk szemöldök csipesszel egy szűrtüszőt piszkáltál meg, vagy az olló félrecsúszott, dobd a fém részt 10 percre forrásban lévő vízba, majd töröld át fertőtlenítővel, hogy elkerüld a lehetséges fertőzéseket.