A legcsigább eszencia, és vajon miben más a Benton eszenciája?

Mi a különbség csiganyál és csiganyál között?


A Benton csiga-méh eszencia jó ideje az egyik legjobb barátom. Őt használom ott, ahol csíp, ahol ég, ahol sebes, ahol fáj, ahol gyulladt a bőröm. Mint egy igazi hűvös, gyógyító érintés. A sebeim is sokkal gyorsabban regenerálódnak tőle. Annyit áradoztam róla, hogy több barátnőm és beruházott rá mostanra.

És aztán megjelent a COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power csigagéles eszenciája, és természetesen kíváncsi voltam, hogy vajon mit tud, és miben más?

Az első ránézésre is látszik, hogy a COSRX esszenciája jóval nagyobb. Konkrétan több, mint kétszer akkora, hiszen 150 ml, miközben a Benton eszenciája 60.

Az állag különbségét megmutatandó lefotóztam őket kinyomva egymás mellett.

A COSRX eszenciája jobban szétterül, folyékonyabb, mint a Benton, ami viszonylag egyben marad. Ettől még mind a kettő nyálkás érzetű, de a Benton zselésebb állagú.

Milyen a két eszencia felszívódása?

Ettől duplán meglepő, hogy a Benton az, ami gyorsabban felszívódik. Mindkettő jól terül a bőrön, de a COSRX alapos felszívódási ideje körülbelül 30 százalékkal lassabb a Bentonnál. Ez nem azt jelenti, hogy nem szippantja be a bőr, vagy hogy sokáig kellene masszírozgatni, hanem rövid ideig még kicsit ragacsos tapintású a bőr. Mielőtt megijednél, ez nem vészes, de amikor tesztet készítek, akkor a legapróbb részletről is szeretek beszámolni, hogy tudd, mire számíthatsz.

Milyen a hatás?

Első tapintásra a COSRX feszesebb hatást ad, de 10 perc után már a Benton is csatlakozik az érzéshez, és mintha egy kicsit talán simább lenne a Benton oldala.

Persze a tesztelés nem ennyiből áll. Hosszabb távon is használtam már mind a kettőt. Személy szerint nem ugyanazt a rutint követem minden nap. Mivel bőven el vagyok látva kozmetikumokkal, megtehetem azt, hogy mindig aszerint rétegezek, ahogy azt a bőröm állapota pillanatnyilag megkívánja.

Mikor melyik használom?

A Benton eszenciáját, amit úgy szeretek, amolyan jokernek tartogatom, amit akkor veszek elő, amikor a bőröm problémás. Egyszerűen szükségem van a gondolatra, hogy nálam van a gyógyír a problémámra, de nem akarom minden nap a gyógyírt használni a bőrömön.

A COSRX csigagéles (96%-ban tartalmaz csiganyálat) eszenciáját általában az éjszakai bőrápolásnál vetem be, és reggel olyan nyugodt, egyöntetű a bőröm, hogy öröm nézni. Pedig érzékeny, kipirosodásra hajlamos bőröm van. A táplálkozásom az utóbbi időben sok kivetnivalót hagy maga után, és a pattanások általában elkerülnek. Ezért is iszonyú hálás vagyok neki.

Azaz van mind a két esszenciából otthon. És a Benton a szuperfegyverem, a COSRX pedig az általános jótevőm. Hogy miért nem használom reggel is? Mert imádom a változatosságot. :)