Teszteltem a COSRX Aloés nyugtató napvédő SPF50 PA+++

A napvédő a koreai bőrápolás sarokköve. Nélküle nincs bőrápolás. A magas faktorszámon kívül még sok más elvárásnak is meg kell felelnie.


Tudom, hogy nem szeretünk a nap káros hatására gondolni. Pláne a napvédő krémekre. Fehér, sűrű, ragacsos bigyók, amiket legszívesebben elkerülnénk. Meg amúgy is, anyukánk erőltette még ránk őket annak idején, ezért sem lett a szívünk csücske.

Viszont minél több az információnk a napról és arról, hogy a bőr öregedésének 80%-át a káros UV sugárzásnak köszönhetjük, és minél több folt jelent meg az arcunkon, annál hajlandóbbak vagyunk megfontolni, hogy bizony mégis szükségünk van napvédőre. Csak ne lenne olyan zsíros, sűrű, ragacsos…

Miért nem elég a BB krémed napvédője az arcodnak?

A magas faktorszám jól mutat a BB krémeken, és hasznos is. Sőt elengedhetetlen. Viszont van egy nagyon fontos elvárásunk az alapozást illetően, hogy a lehető legkevesebb és legláthatatlanabb legyen. Azaz igyekszünk a szükséges legkisebb mennyiséget használni belőle. Annak pedig csak a töredéke a fényvédő, ezért kevés lehet a bőrödnek.

Mi a jó abban, ha külön fényvédőt is használsz?

Amikor külön fényvédőt használsz, akkor:
- te szabályozod, hogy milyen vékonyan vagy akár vastagabban viszed fel
- komplexebb és szélesebb spektrumú lehet, mint a másodlagos fényvédelem más kozmetikumoknál
- extrán hidratálhatja a bőrödet

Mit is tud a COSRX Aloés nyugtató napvédő SPF50 PA+++?

Széles spektrumú napvédelmet, azaz megvéd az UVA és UVB sugárzás hatásaitól is. A nevében lévő PA+++ azt jelzi, hogy kiemelkedően véd attól, hogy az UVA sugarak roncsolják a bőrödet, és gyorsabban öregedj.

Az összetevői barátságosak, így akár érzékeny, pattanásosodásra hajlamos bőrön is használhatod. Azaz nem hagy vastag, fullasztó réteget a bőrödön, és még ha zsíros is a bőröd, nem fogod soknak érezni.

Több barátnőmnek is megmutattam, hogy mennyire könnyen terül, frissítő, üde, és hogy pillanatok alatt felszívódik. Nem hagyott zsíros réteget a bőrömön, amire nagyon „allergiás” vagyok.

A tubus egyszerű, könnyen kezelhető. Az állaga kinyomáskor közepesen sűrű, de gyorsan eldolgozható. Az illata üde, és friss, ugyanakkor nagyon visszafogott, és gyorsan el is párolog. Nagyon jól hidratál, anélkül, hogy elnehezítené a bőrömet.

A hatását tekintve megbízhatónak találtam. Most már jócskán voltam azért napon is, de a foltok/szeplők még sehol.

Mivel a bőröm érzékeny, és hajlamos a pattanásokra, „szuperül” tudom tesztelni a kozmetikumokat, és ez a napvédő nem csak kellemes érzetű volt, de a bőröm is jól reagált rá. Semmi pirosság vagy extra pattanás.

Korábban írtam, hogy megmutattam több barátnőmnek is. Azonnal lecsaptak rá. :)


Itt találod.


Neked van kedvenc fényvédőd?