Teszt: So Natural - Cover Fixing Cushion 21.5

Sok ázsiai szépségguru kedvencét teszteltük most: a So Natural Cover Fixing Cushion SPF50+ alapozót 21,5-ös árnyalatban.


Hozzám hasonlóan biztosan neked is több BB krémed és/vagy alapozód van, és mindig azt veszed elő, amelyik a legjobban megfelel az éppen aktuális elképzelésednek. Különböző finishek, fedések, funkciók és persze a hangulatom szerint választom ki azt, amelyiket aktuálisan éppen használni fogom.

A So Natural Cover Fixing Cushion alapozóm több okból is a favoritom mostanában.

Hogy miért is?

Szuperül semlegesíti a piros részeket.

Érzékeny bőröm van, alapból is nagyon érzékeny, és könnyen kipirosodik. Ez a helyzet télen sokkal súlyosabb. Piros leszek, mert hideg van. Piros leszek, mert aztán bejövök a melegre. Piros leszek, mert szárazabb a levegő...

Ilyenkor igénylem a nem túl erős, de a pirosságot jól semlegesítő fedést, és az olyan alapozót, ami ráadásul hidratál és fényvédős. A So Natural Cover Fixing Cushion alapozó pont ilyen. Éljen!

Praktikus és könnyen hordozható

Szeretem, ha mindig nálam van. Egyrészt fantasztikusan néz ki, és jólesik ránézni, másrészt a benne lévő tükör is nagyon hasznosnak bizonyul. Az elmúlt időszkaban sokat utaztam és éltem a bőröndömből, miközben igyekeztem kordában tartani, hogy mi mindent viszek magammal. A sminkes cuccaimba egyértelműen őt választottam, és egyszer sem bántam meg.

Magas napvédelem van benne

Tudom, hogy sokak szerint teljesen felesleges télen napvédőt feltenni, én nem értek egyet. Igyekszem a bőrömnek a lehető legjobb napvédelmet adni, hogy a feszességét sokáig megőrizhesse. Minden idő, amit a szabadban, UV sugárzásban töltök, hat az arcomra. Szeretném, ha a bőröm minél egyöntetűbb lenne, és persze ha nem roncsolódnának a rugalmasságot adó alkotóelmek.

Minőségi, pöpec darab

Nem csupán jól néz ki, de fermentált, jól hidratáló, barátságos összetevői vannak. A kompakt nagyon strababíró, a matt felület nem csúszik, a tükör is csodásan végzi a dolgát. A szivacsos résszel nagyon szépen, foltok nélkül meg tudom oldani az alapozást. Rugalmas, kellemes érzetű. A festékáteresztő rész ideálisan adagolja a mennyiséget, ezzel is maximálisan meg vagyok elégedve.

Nem igazán volt szükségem arra, hogy építsem a fedést. Gyorsan tudtam vele dolgozni, ami a reggeli rohanásban kifejezetten jól jött. Nekem kombinált a bőröm, és ilyenkor télen szeretem egy kicsit átpúderezni, és csak oda tenni fényt, ahová én szeretném. Ebből a szempontból is tökéletes választás volt. Az arcom így azt a porcelánszerű megjelenést kapta, amit ilyenkor szeretek, mégpedig a maszkszerűség nélkül. Nyáron több kedvem szokott lenni a ragyogóbb finishez.

Tartósság

Az én arcom nem az az arc, amire reggel felviszed az alapozót, és az estig úgy marad. A bőrápolástól, a primertől, a púdertől és persze a BB krémtől/alapozótól függ, hogy hányszor kell igazítanom. Ez az alapoó ebből a szempontból nekem közepes +. Szükségem volt igazításra a nap folyamán, amit könnyen, szépen és foltmentesen meg tudtam tenni, de ha a tartósság a legfontosabb szempont, akkor nem biztos, hogy ő lesz a kedvenc alapozód.

Azt azért hozzátenném, hogy a száraz részeket szépen lefedi, és a zsírosságot szuperül karban tartotta. Az igazítás inkább azt jelentette, hogy mintha a bőröm beszívta volna.

Imádom az árnyalatát

Eléggé világos a bőröm, és imádom is érte, így a koreai BB krémeket mintha nekem találták volna ki. Általában 21-es árnyalatot szoktam választani (a púderemmel együtt jól illeszkednek a bőrömhöz). Nyáron, ha nagyon belecsapok a lecsóba, akkor a 23-ok nagyon szép, nyárias hatást adnak (és passzolnak is a bőrömhöz). Igazság szerint a legáltalánosabb ideális árnyalat a bőrömnek a 21-nél egy kicsit sötétebb, a 23-nál pedig világosabb. A So Natural 21.5-ös árnyalata ezért is áll olyan közel a szívemhez.


Frissítés: A So Natural Cover Fixing Cushion alapozót már nem forgalmazzuk, de próbáld ki a hasonló tulajdonságokkal rendelkező PURITO Cica Clearing BB krémet.