Teszt: So Natural Bőrsimító testradír és tisztító szappan

Testradír vagy szappan vagy luffa szivacs vagy mégis mi ez? És tényleg ilyen szép, selymesen ragyogó lesz tőle a bőröm?


Szeretem, amikor selymes és puha a bőröm, és nem csak az arcomon. Szívesen használok testolajokat, testradírt, igazából szinte bármit, ami ebben segít. Így aztán nagyon kíváncsi lettem a So Natural Bőrsimító testradír és tisztító szappanára.

Mégis mi ez a So Natural Bőrsimító testradír és tisztító szappan?

So Natural Bőrsimító testradír és tisztító szappan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahogy a képen látod, sok szempontból hasonlít egy luffa szivacsra. A kenderes anyag tényleg már önmagában segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől. De azért ezzel még nincs vége.

A kender 2 rétegű, és közöttük kicsi szappanok vannak. Amikor víz éri a „szappant”, és nedvesen összedörzsölődnek a belső, kisebb szappanok, hab képződik, és ez gyorsan a felszínre kerül.

Ettől a dörzsölés kellemesen siklik, és a tisztító hatás is érvényesül.

Amikor végeztem a fürdéssel, csak átöblítem a szappant, hogy a maradék hab így eltávozik. Ilyenkor nem szabad dörzsölgetni, mert azonnal megszületnek a további buborékok.

A habnak köszönhetően nagyon selymesen siklik a „szappan” a bőrömön. Sajnálom, hogy az illata nem a kedvencem. Szerencsére nem erős. Enyhén púderes hatású, éppen csak picit édes illat, én pedig jobban szeretem a friss, üde, könnyed illatokat, legalábbis általában.

A belső szappanok egyébként kókuszolajat, sheavajat, mandulaolajat, aloe verát, hialuronsavat, propoliszt tartalmaznak többek között. A hidratáló hatás valóban érezhető is.

A kender szövete lágyabb a bőrön, mint általában a luffa. A szövése is ritkásabb, és személy szerint ezt szeretem benne, mert sokkal kíméletesebb. Nem gondolom, hogy a nagyon durva hatás annyival jobb lenne valakinek, akinek hozzám hasonlóan vékonyabb, érzékenyebb bőre van. A hidratáló, ápoló szappanhabnak köszönhetően pedig elégedett is vagyok a hatással.

Télen is odafigyelek a testápolásra, de nyaranta kifejezetten gyúrok a szép és ragyogó bőrre. Imádom, amikor a szoknyából kilátszó lábam fényes és hidratált, vagy amikor a karom kifejezetten simogatásra csábít.

Ahogy azt írtam, a bőröm általában szuper állapotban van, így nem tudom, hogy milyen hatást váltana ki, ha pikkelyesebb, vagy nagyon száraz lenne, de nagyon megszerettem. Szuper és egyedi már az alapötlet is. A megvalósítással is elégedett vagyok.

Mivel általában fürdöm, így is jó, de ha lenne zuhanyfülkém, még inkább kihasználhatnám.

Az egyetlen negatívuma szerintem, hogy nehezen szállítható. Nedvesen nem túl jó ötlet eltenni, és azért időre van szüksége a száradáshoz. Hiányzott is nagyon a nyaralásom alatt.

Nem használom minden nap. Hetente kétszer, háromszor szoktam elővenni.

Frissítés: A So Natural Bőrsimító testradír és tisztító szappan már nem szerepel kínálatunkban, de gyengéd hámlasztást elérhetsz a Purito Konjac szivacsaival is.