Teszt: Purito Pure 90 Hialuronsavas Szérum

A legmeglepőbb állagú szérumom, ami mégis az egyik legmegbízhatóbb szépségápolási kellékem lett.

A Purito Pure 90 hialuronsavas szérum volt az első Purito kozmetikum, amit kipróbáltam. Jó darabig gondolkodtam, mit is akarok kipróbálni, amikor a Purito termékcsalád megjelent nálunk.

Több szérumból is választhattam, de mivel érzékeny/vegyes a bőröm, és ugyanakkor lassan 44 éves leszek több szempontot is figyelembe kellett vennem.

A bőröm szereti a hialuronsavat, és folyton szomjas. A vízhiány az egyik legfontosabb igénye az arcomnak, amit igyekszem kielégíteni. Ha ez sikerül, minden rendben van, de amikor nem figyelek oda egy kicsit, gyorsan leszek vízhiányosból száraz, egyenetlen és hámló, a helyreállítás pedig tovább tart, szóval inkább igyekszem napi szinten segíteni és támogatni a bőrömet, anélkül, hogy a zsírosságát erősíteném.

Imádom az esszenciákat és a könnyed szérumokat, amik igazi nedvességbombák, így aztán a szérumok közül ezt a hialuronsavasat választottam.

Méretre nagyjából akkora, mint a Benton esszenciája. Sötét, műanyag, pumpás palackban van, ami segít a fénytől megóvni a benne lévő csodát. A pumpával jó lehet szabályozni a kinyomott mennyiséget, ami fontos is, mert a szérum meglepően kiadós, így csak töredék mennyiségre van belőle szükség.

A kinyomott szérum egészen könnyű, sokkal lazább, mint egy zselé, de ugyanakkor síkosabb, mint egy krém. Olyasmi, mint amit egy csiganyálas esszenciától vagy szérumtól várna az ember, de mégis máshogy viselkedik a bőrömön.

Ahogy kinyomom, könnyen terül. Annyira könnyen, hogy szinte pár mozdulat után azt érzem, hogy végigsiklott a bőrömön. Ugyan könnyen beszívódik a bőrömbe, de közben mégis megmarad a síkossága. Zselé érzetű, de kicsit úgy viselkedik, mint egy olaj, abból a szempontból, hogy ideális egy gyors masszázshoz, mert a kezem könnyedén siklik a bőrömön, amikor frissen felteszem. Úgyhogy ki is használom az alkalmat, és gyorsan átmasszírozom az arcomat.

Az, hogy olyan a bőrfelszínem bekenéskor, hogy ideális egy gyors masszázshoz, számomra óriási pozitívum, és jól ki is használom ezt a lehetőséget.

A szérumnak nincs illata, ami szintén a pozitívumok közé tartozik. Éljen. A bőröm szereti és szívesen hasznosítja. Viszont amikor szárazabb, és nem csak vízhiányos, akkor azért többre van szüksége. Ez normális is, nem száraz bőrre találták ki, de mindenképpen ki akartam emelni, hogy száraz bőrre önmagában nem lesz elég.

Éltem a Purito javaslatával, és krémnek utána a Purito Deep Sea Pure Water krémet használom, és együtt csodákat művelnek a bőrömmel.

Amikor tesztelek, igyekszem mindent körbejárni alaposan, és rengetegszer átgondolom, mi az, amit javítanék benne. A Purito szérumjával kapcsolatosan egyedül a csomagolásán javítanék. Talán. A Purito nem igazán design márka. Egy szebb csomagolás boldogabbá tenne, de ugyanakkor nem adna sokkal többet hozzá.

A szérum gyönyörűen feltölti nedvességgel a vízhiányos bőrömet. Az utána lévő krémek könnyen felszívódnak, és erősítik egymás hatását. Néha még ráfújok egy kevés hidratáló permetet a krém előtt, hogy a szérumban lévő hialuronsav még több nedvességet tudjon a bőrömbe plántálni.

Igazi alapdarab. Könnyű és utazáshoz is tökéletesen magaddal vihető. Az érzékeny bőröm szerette, és kifejezetten jót tett az arcomnak. Kifejezetten kíváncsivá tett, hogy a Purito többi széruma milyen.

Frissítés: A Purito Pure 90 hialuronsavas szérumot már nem forgalmazzuk, de próbáld ki a hasonló tulajdonságokkal rendelkező It's Skin Hialuronsavas hidratáló szérum +-t, vagy válogass szérumaink közül.