Teszt: Missha Time Revolution The First Treatment Essence

A joker a táskámban, meg a polcomon, meg az alaplistámon


Mostanában sokat utaztam, és valahogy mindig úgy alakult, hogy minimális csomaggal mehettem csak. Ez pedig különösen igaz a folyadékok mennyiségére, azaz pont a kedvenc kozmetikumaimon kellett spórolnom. Ez aztán a kihívás, pláne ha hozzászokott az ember a koreai több lépéses bőrápolási rutinhoz.

Márpedig a bőrömnek szüksége van táplálásra, mert nagyon gyorsan „hervadásnak” indul, ha nem figyelek oda. Ez, ha utazom, duplán igaz, hiszen a körülmények nem segítenek abban, hogy a bőröm feszesebb, teltebb, hidratáltabb legyen.

Az arclemosó mellett a tonik és az esszencia lenne a két következő lépés, majd a krém, szemránckrém, napvédő… Ennyi lehetőségem nem volt, szóval úgy kellett gondolkodnom, hogy a lehető legtöbbet adhassam a bőrömnek, a lehető legkisebb térfogatnyi folyadékot használva.

Ilyenkor lép a képbe a jokerem, a Missha Time Revolution The First Treatment Essence. A lemosó után ő az, ami feltölti a bőrömet, hidratálja, frissíti és feszesíti. Az az érdekes benne, hogy a frissítő hatása különösen jólesik a vízhiányos, kihívásokkal küzdő bőrömnek.

Az is igaz, hogy a nekem nem csak nagy, de kicsi, utazós méretem volt belőle, és a kisebb flakont után tudom tölteni. (Van cuki, mini tölcsérem is ehhez.) A kis 30 ml-es flakon legalább 3 hétig elég szokott lenni nekem. Akár egy éjszakára megyek, akár nyaralni, ideális.

De térjünk rá magára a folyadékra. Az esszencia egészen folyékony, majdnem vízszerű. A színe is áttetsző, de nem víz. Van egy kevéske illata, de annyira jellegtelen, hogy a tesztnél többször is megszaglásztam, és még mindig nem tudtam megfogni, hogy milyen, mert annyira semmilyen.

A folyékonysága miatt azért érdemes vigyázni vele, hiszen könnyen elfolyik, márpedig kár minden cseppért, amit nem tudsz a bőrödnek adni. Az arcom azonnal beszippantja, és már dolgozza is fel. Ahogy azt korábban is írtam, friss érzetet ad. Isteni érzés a bőrömön. Egy picit megpaskolgatom, nem mintha segíteni kellene a felszívódást, de ettől az oxigén ellátás is javul a bőrömben.

Azonnal mehet utána a krém, ami szintén könnyen és gyorsan fog felszívódni, hiszen nem tömít el semmit, hanem felkészíti a bőrömet az együttműködésre.

Azért is írtam, hogy egy kis joker, mert igazából pont azt adja, amire szükségem van, miközben megy mindennel, bármivel is akarnám kombinálni. Van benne fermentált élesztő kivonat, Niacinamid, B3...

Frissítés: A Missha Time Revolution The First Treatment eszenciát már nem forgalmazzuk, de próbáld ki a hasonló tulajdonságokkal rendelkező Benton Fermentált eszenciát, vagy válogass egyéb eszenciáink közt.