Teszt: Missha Signature CC BB krém

A két véglet. Vagy nagyon fogod szeretni, vagy nem. Hogy miért?


Amióta csak megjelentek a BB krémek, azonnal nagy kedvenceimmé váltak. Gyakrabban nyúlok értük, mint az alapozókért. Ráadásul sokféle BB krémem van, hogy éppen mindig azt választhassam, amit a bőrömnek és az alkalomnak megfelelőnek értékelek.

A Missha Signature CC BB krémnek először a fehér mintáját próbáltam ki, és teljesen odavoltam tőle, így aztán arra jutottam, hogy a 20 ml-es változat bézs árnyalata lehetne a következő.

Szeretem a 20 ml-s BB krémeket, mert könnyedén elférnek a táskámban, és mert gyorsabban fogynak el, azaz frissebbek.:)

Mielőtt a részletes tesztbe belefognánk, azzal kezdeném, hogy milyen a bőröm, hiszen ez befolyásolja azt is, hogy milyen tapasztalataim lesznek a BB krémmel.

Vegyes, érzékeny, pirosodásra és pattanásokra hajlamos bőröm van. Ha nem figyelek oda a bőrápolásra és a folyadékbevitelemre, akkor gyorsan elkezd hámlani, ami nem túl kellemes. Pórusaim tágabbak.

Amikor kinyomom a tubusból, natúr, bézsesnek tűnik, de ahogy eloszlatom, kicsit barackosabbá válik a tónusa. Viszonylag testesebb, ahogy kinyomom, nem folyik el. Ugyanakkor könnyű eloszlatni és jól terül.

A fedése közepes. A CC azt jelenti, hogy egységesíti a bőrtónust, és ezt tényleg nagyon jól csinálja. Félmatt a finise, azaz van egy kevés púderes beütése, ugyanakkor átenged valamit a bőröm természetes fényéből. Ez nagyon szép egyensúlyt ad.

Van viszont valami, amire nagyon érzékeny ez a BB krém, ez pedig a bőröd hidratáltsága. Amikor a bőröm szép, telt, hidratált, akkor nagyon szép végeredményt ad, amikor viszont szárazabb, akkor eléggé kihívás szépen eldolgozni a krémet.

Ha pedig hámló részek vannak az arcon, azt inkább kihangsúlyozza, mint eltünteti.

A pórusaimra és a száraz részekre nekem leginkább a Misa Cho Bo Yang BB krém vált be.

A tartósságával elégedett vagyok. Egy kevés korrektorral és Dodo púderrel sokáig szépen fennmarad az arcomon, pedig a zsírosodásra hajlamos részeken gyorsan tűnik el rólam az alapozó.

 Az illata enyhe, inkább friss, mint édeskés, kifejezetten kellemes.

Akkor használom szívesen, amikor a bőröm szép állapotban van. De amikor nem az a helyzet, akkor inkább a Misa Cho Bo Yang a menő.

Frissítés: A Missha Signature CC BB krémet már nem forgalmazzuk, de próbáld ki helyette a PURITO Cica Clearing BB krémet, vagy válogass BB krémeink között.