Teszt: GESS Gold Snail emulzió

Teljesen más, mint az eddigi csigás kozmetikumaim, mégis hasonló. Mi is a különbség?

Már ódákat zengtek nekem róla, mielőtt kértem volna egyet tesztelésre. Attól, hogy sokan elégedettek egy kozmetikummal, még nem leszek elfogult. Kényes a bőröm, és sokat várok attól, amit használok.

A GESS Gold Snail emulziójának két kiemelt fókusza van: ránctalanítás és bőrfehérítés (ami alatt a pigmentfoltok halványítását és a bórtónus egységesítését értik a koreai bőrápolásban). Azaz minden, ami a bőrt fiatalabbnak mutatja.

Nem tudom, hogy teljesítene sokkal ráncosabb bőrön, mint az enyém, vagy súlyosabb tónusproblémákkal, de a saját tapasztalataim így is értékesek.

Hogy teljesít a GESS Gold Snail emulzió nálam?

A kiindulási bőr:

42 éves vagyok, de lassan 8 éve, hogy a koreai bőrápolás megszállottja lettem, ez pedig nyomot hagyott a bőrömön, mégpedig jó értelemben. Átlag 10 évvel néznek fiatalabbnak. Viszonylag kevés a ráncom/barázdám. A bőröm könnyen lesz pigmentfoltos, és korábban sokat küzdöttem ezzel a problémával. A napvédő az alapvető nappali rutinom része, pláne így hogy sok időt töltöttem a napon nyáron.

Érzékeny, kombinált, vízhiányos, pattanásra és rozaceára hajlamos a bőröm. Ha nem vigyázok rá rendesen, hámlik és nagyon szárazzá válik. De vigyázok.

Jó ideje használok már csiganyálas kozmetikumokat, és nagyon szeretem a hatásukat. Ahogy feltöltik a bőrömet, ahogy segítik a gyógyulást, bármi is történjen. A bőröm mindig nagyon jól reagált rájuk, ráadásul szeretem a könnyed textúrát, amit a legtöbb csiganyálas kozmetikumtól kapok, pedig koncentráltak tápanyagban.

A GESS Gold Snail emulzió:

Az arany színű csomagolása nagyon impozáns. De ami a legjobban meglepett, hogy óriási. Persze ott van a leírásában, hogy 130 ml, mégis, amikor megláttam a dobozt meglepődtem. Kibontva pedig még nagyobbnak tűnik. Minden fürdőszobának a dísze lehet.

A pumpás kiszerelés könnyedséget sugall, és ez is a valóság. A pumpa szuperjól használható, és könnyű belőle egészen kis mennyiséget is kinyomni. A krém maga fehér és fényes, azonnal némi nedvesség veszi körül. Nem terül magától, de ahogy hozzáérsz, azonnal szélesen terül és áttetszővé válik. Pillanatok alatt beszívódik.

Nagyon finom, friss hatású illata van, amit nem is nagyon vennék észre, de amikor tesztelek valamit, minden szempontból megvizsgálom.

Ennek a csomagolásnak egy hátránya van, hogy nem látszik, mennyi maradt benne. Cserébe viszont a kupakja lecsavarható, és biztos lehetsz benne, hogy el tudod használni az utolsó cseppig.

Az emulzió rétegezhető, azaz, ha valahová többet akarok felvinni belőle, gond nélkül felszívódik, azt is érzem, amikor elég volt a bőrömnek belőle.

Nagyon szépen feltölti a bőrömet, és a hatása megmarad. Van egy kevés fénye, az a „jóllakott, hidratált bőr” hatású. Nem lesz zsíros, vagy nehéz a bőrömön.

Tettem belőle egy keveset az egyik kézfejemre, úgy 5-6 órája, és még mindig látszik a különbség. Egységesebb, simább, feszesebb a krémezett kezem.

Nagyon kevés kell belőle az egész arcomra. Nappal önmagában is tökéletes, de a Benton kakaós hidratálójával és tonerével együtt imádom a hatását. Éjszakára a GESS éjszakai maszkjával együtt használom.

Aranyat, niacinamidot, adenosine-t és jamgyökér kivonatot is tartalmaz. Szuper kompozíció. Imádom.:)

Frissítés: A GESS Gold Snail emulziót már nem forgalmazzuk, de próbáld ki a hasonló tulajdonságokkal rendelkező COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power csigagéles esszenciát, vagy válogass eszenciáink közül.