Teszt egy mini ecsetkészletről, ami talán képes nagyot alakítani

COC 9 darabos pink ecsetkészlet teszt

Imádom az ecseteket, és jó sok van belőlük. Senki nem tud meggyőzni arról, hogy kevesebb is elég lenne. Sőt mindig vannak újabb ecsetek, amiket ki szeretnék próbálni. Amikor megkaptam tesztelésre a COC 9 darabos, pink ecsetkészletét nagyon kíváncsi voltam, mert volt benne két olyan ecset is, amit korábban még egyáltalán nem használtam, és az is nagyon vonzó volt benne, hogy a kis méret miatt bármilyen táskában elfér az egész készlet. Lássuk a tapasztalataimat...

Azt már tudjátok, hogy 9 darabos a szett. A következő ecsetek vannak benne:

Habár tudtam, hogy az ecsetek kicsik, és láttam a neszesszer méreteit, először mégis meglepődtem, hogy milyen kicsi. Ettől még sminkelésnél nem okoz nehézséget a kis méret, sőt van amikor még jól is jön, de első látásra akkor is nagyot, izé kicsit néztem.

Szép a tok, az ecsetek pedig nagyon szép látványt nyújtanak, de a tapintás az, ami mindent visz. Puha, finom, lágy a tapintása, de ahol kell, ott feszesek a szálak. Kifejezetten élmény az ecseteket simogatni, és a szálak nem hullanak. Több mint 4 hónap gyakori használat után még mindig tökéletes állapotban vannak.

Ezalatt többször kellett utaznom, és habár van másik útikészletem, mégis őt vittem magammal, igaz némileg kiegészítve egy-két másik ecsettel, ráadásul az egyik ecsetet nem szeretem a készletből, de erről is lesz majd szó.

Soha nem volt még olyan korrektor ecetem, mint milyen a korrektor ecset (ő volt a szerencsés, aki fotózkodhatott a joghurttal). Felülnézetből kerek, ugyanakkor feszes, mint egy ceruzaecset, a vége pontozott, azaz keskenyedő, és valóban precízen lehet vele akár egy kisebb fejű pattanást is lefedni. Pont annyi nyomást ad, ami a korrektort jól beledolgozza a bőrbe. Persze ettől még lehet használni ceruzaecsetként, precízebb satírozásokhoz, vagy a belső szemzugban festék felvitelére... is.

A másik ecset, ami szintén új volt még nekem az a pirosító/kontúr ecset. Persze van kontúr ecsetem és pirosító ecsetem, kifejezetten szeretek a ferde fejjel dolgozni, mégis ez vékonyabb, mint a legtöbb pirosító ecset, és olyan gyönyörűen befekszik az arccsont alá, hogy amióta megvan nem igazán használtam a többi kontúr ecsetemet erre a célra. Tökéletes hossz, finom nyomás, puha szélek.

 

A szett gyenge pontja nekem a visszahízható fejű ajakecset. Nem mintha nem lehetne használni, de nekem nagyon nem esik készre. Zavaró, hogy egy centi után hirtelen széles lesz. A konstrukció is fura. Párszor véletlenül félig szétszedtem. Így aztán őt félre is tettem, és helyettesítettem egy hagyományos összecsukható fejű ajakecsettel.

Az alapozóecsetet emelném még ki, mert ő egy kicsit rövidebb a több ecsetnél. Ugyanakkor szélesebb a feje, és a legtöbb hasonló formájú alapozóecsetnél kicsit vastagabb. Közepesen feszesek a szálai, és egyszer, amikor egy nagyobb szemhéjat festettem, amikor puha fényeket, nagyon finom átmeneteket szerettem volna elérni akkor őt vetettem be a szemránc árnyékolásának puhítására. Tökéletesen szép, lágy hatást értem el vele. Azóta is bevetem erre a célra, és a végeredmény mindig csodaszép.

Ami egyébként nekem hiányzik ebből a készletből még, az pont egy puha fejű, füstösítő ecset. Habár a szemfestő ecsetekkel is szép átmeneteket tudok elérni, és kifejezetten könnyű és jó velük dolgozni, mégis megszoktam azokat a hengeres fejű ecseteket, amikkel végigsöprök egy füstös szemfestés szélén, és máris lágyabbak az ívek.

Összességében nagyon elégedett vagyok ezzel a készlettel, és bátran ajánlom kezdőknek (ha valakiknek jó ecsetkészletre van szükségük, akkor ők éppen a kezdők, hiszen kell, hogy az ecset támogassa őket a jó smink elkészítésében) és profiknak is, ahogy azoknak is, akik utazáshoz keresnek tökéletes szettet.

Frissítés: A COC 9 darabos, pink ecsetkészletét már nem forgalmazzuk, de ITT tudod megnézni a jelenleg kapható ecsetkészletet.