Teszt: COSRX Hialuronsavas Intenzív Krém

Szárazabb a bőröd? Gazdag krémet keresel, hogy tápláld, de nem szereted a nehéz, fullasztó krémeket? Lehet, hogy megtaláltad az igazit?


Vegyes bőröm van, és nagyon odavagyok a könnyed és a zselés krémekért, a koreai esszenciákat is mintha pont nekem találták volna ki a folyékony és légies textúrájukkal. Ugyanakkor időről időre szükségem van arra, hogy mélyebb, gazdagabb táplálást nyújtsak a bőrömnek. Ilyenkor főleg éjszakára választok sűrűbb, testesebb krémeket, illetve ősszel és télen, amikor szárazabb a levegő (és a bőröm), rendszeresen szükségem van valami többre. Ha egy kicsit nem figyelek a bőrömre vagy nem ápolom, akkor hajlamos bizonyos helyeken hámlani.

Így amikor egy gazdagabb krémet kapok kipróbálásra, akkor egyszerre várom azt, hogy hatékonyan segítsen a bőrömnek, ugyanakkor jó érzés legyen használni, ne legyen fullasztó vagy túl nehéz. És sok krém itt bukik el.

Amikor ezt a tesztet írom a COSRX Hialuronsavas intenzív krémről, már több, mint a felét elhasználtam. Ez pedig nem történne meg egy olyan krém esetében, amit nem szeretek használni, és amiről nem érzem azt, hogy a legjobbat adja az arcomnak.

Mik voltak a tapasztalataim a COSRX Hialuronsavas intenzív krémmel?

A krém csomagolása modern. Nő és férfi fürdőszoba polcán ugyanúgy el tudom képzelni. A teteje csavaros és fém. Jól nyílik és zárni is könnyű. Nem vagyok nagy rajongója a tégelyes krémeknek, mert mindenképpen kell hozzájuk spatula, és macerásabb a használatuk. Ez a krém mégis jobban érzi magát tégelyben. Nem vagyok biztos benne, hogy a pumpás kiszerelés megbirkózna vele.

Miután kibontottam, nem éreztem illatot. Mikor beleszagoltam, éreztem, hogy egy enyhe, nagyon diszkrét krém illata van, de semmi jellegzetes. Ez nálam előny. A benne lévő krém enyhén fényes és fehér színű. Kifejezetten bizalomkeltő.

A krém állaga miatt könnyű menedzselni, hogy mennyit veszek ki belőle. Ez pedig azért is fontos, mert csak nagyon kevésre lesz szükséged egyszerre. A bőröd melege azonnal sokat puhít rajta, és nagyon jól terül, így kifejezetten jól lehet krémezni vele.

A krém meglepően gyorsan szívódik fel. Főleg, amikor a bőröm száraz. A hialuronsavas krémtől elkezd feltöltődni, teltebbé, puhábbá és tapintásra is simábbá válik.

Ezt a hidratált, feltöltött hatást sokáig megőrzi az arcom. Bevallom, előfordult, hogy a testemen is használtam, mert nyaralásra is őt vittem magammal, és a leégésnél segített, hogy hamarabb regenerálódjon a bőröm, és ne kezdjen el hámlani.

Nem használom minden nap, és az esetek nagy részében inkább éjszakai krémként viszem fel egy kicsit nagyobb adagban, nem nappalra, mert imádom azt, hogy milyen finom, puha, selymes bőrrel ébredek másnap.

Frissítés: A COSRX Hialuronsavas intenzív krémet már nem forgalmazzuk, de próbáld ki a hasonló tulajdonságokkal rendelkező COSRX Advanced Snail 92 All In One csigakrémet, vagy válogass hidratáló krémeink közül.