Teszt: Benton Fermentált Szemránckrém

Igazi kis energiabomba a szemnek. Tápláló, feltöltő, frissítő.


Szeretem a Bentont. Eddig még nem volt semmijük, amivel ne lettem volna elégedett, emiatt, azt hiszem, magasabbak az elvárásaim is.

Nem igazán szeretem viszont a Benton designját, de a fermentált kozmetikumok végre olyanok, amik a szememnek is jólesnek. Már vizuális értelemben. :) 

Sok jó szemránckrémem volt már, és bizony itt is sokat kell letenni az asztalra. 42 éves vagyok, a szemhéjam enyhén megereszkedett, a bőröm pedig elképesztően érzékeny, a szemem pláne, szóval gyengéd de izmos ápolásra van szükségem.

A tubusos kiszerelés nekem nagyon bejön. Praktikus. Könnyen szállítható. Biztonságosan lezárható. A kinyomott mennyiség adagolható. Igaz, nem látszik, hogy mennyi van benne, ami azért egy picit zavaró. De azért tudom követni, hogy körülbelül mikor lesz szükségem újra belőle.

A csomagolás jól bírta, hogy ide-oda cipeltem. Nem kopott meg egyáltalán, ami szintén plusz pont.

A krém maga fehér, és miután kinyomtam, megőrzi az alakját. Legalábbis addig, amíg el nem akarom kenni, mert akkor nagyon szépen és könnyen terül. Emiatt nagyon precízen fel lehet vinni. És ha már itt tartunk, mehet a ráncokba és barázdákba máshol is, nem „csak” a szem környékén.

Amennyire sűrű, annyira meglepően könnyen könnyű az állaga és gyors felszívódása. Szeretek „dolgozni” vele. Finoman átmasszírozni a szemem környékét, és érezni, ahogy feltölti és nyugtatja a bőrömet. Nagyon finoman selymes, puha és feszes bőrt hagy maga után.

Nagyon könnyű volt megszeretni. A Benton reklámjából láttam csak, hogy ajánlja a homlok ráncocskáira is. Nincsenek igazán mély ráncaim, így nem tudok arról beszámolni, hogy ilyen esetben hogyan hatna. Az én szememen feszesített valamennyit, de leginkább a  frissítő, élénkítő hatását éreztem. A karikáim (amik eléggé gondot tudnak okozni) csökkentek tőle, és ezért hálás vagyok. Persze ehhez használni is kellette, de számomra ez volt a legnagyobb ajándéka.

Ismerek azért nála erősebb szemránckrémet is, így ha a szemem több ápolást, feltöltést, feszesítés igényelne, akkor nem ő lenne a választásom, de a mostani, 42 éves szememnek tökéletesen megfelel. Ettől még persze fogok még tesztelni más szemránckrémeket is.

Illat nem igazán van, a fermentált összetevői pedig kifejezetten tetszenek. A galactomycessel eddig is jó tapasztalataim voltak, a hialuronsav és a ceramid is alapvető. A 30 gramm pedig sokáig elég.

Próbáltad már? Írd meg a véleményed kommentben!

Kattints ide a Benton fermentált szemránckrémért!