Teszt: 3W Clinic Intenzív UV fényvédő

Szuper, széles spektrumú, gyorsan felszívódó napvédő, könnyed és verhetetlen ár/érték arányban.


A Benton napvédője után a 3W Clinic Intenzív fényvédőjének tesztje jön. Hálás vagyok a sok napfénynek, így bővel volt lehetőségem kipróbálni, és figyelni, hogy milyen.

Sokaknak vannak rossz tapasztalataik a fényvédőkkel. A legtöbb fényvédő sűrű, és lassabban szívódik fel, gyakran hagynak egy fehéres réteget a bőrön. És ezt nem igazán szeretjük az arcunkon érezni vagy látni. Azokat a fényvédőket keresem, amik úgy védenek, hogy közben szabadnak érezhetem magam. Ebben a fényvédőben megvan minden, hogy ez az elvárásom teljesülhessen. Amit emellett az árfekvés mellett nem gondoltam volna. Sokáig azért nem próbáltam ki, mert gyanúsan olcsónak tűnt.

De milyen is a 3W Clinic Intenzív UV fényvédő?

A csomagolás

Szép papírdobozban érkezik. Műanyag, nem átlátszó tubusban, csavaros kupakkal. Az alapszíne aranyszínben és ezüstben irizál attól függően, hogy esik rá a fény, ehhez párosították a narancsot és a feketét. Egyszerre sugall dinamizmust és eleganciát. A rajta lévő nagy nap nem csak szép, de egyértelművé is teszi, hogy mire való.

Jól záródik a kupakja, hiába hánykolódott a táskámban, soha nem történt vele semmi baleset. Nem csavarodott le, vagy kopott le a minta róla. A kinyomó rész szűkített, így akár egészen kis mennyiséget is könnyen, jól adagolva lehet kinyomni belőle.

Az illata

Az illata friss, „krém” illata. Nyár, strand, napsütés jut róla eszembe. Mind a csomagolás, mind pedig a az illat és az állag is alkalmassá teszi arra, hogy uniszex legyen.

Szín, állag és felszívódás

Vanília színű, közepesen sűrű krém van a tubusban. Kinyomáskor megtartja a formáját, nem folyik szét. Ugyanakkor nagyon könnyű szétteríteni. Ez a közepes állag lehetővé teszi, hogy mindenhová jusson, ahová akarom. Tudom követni, hogy hová került belőle, és hol kell még, hogy mennyit akarok felvinni. Ezt nagyon szeretem benne.

Ugyanakkor nagyon gyorsan felszívódik. A bőröm szinte magába olvasztja, és csak puha, sima, hidratált bőr marad utána. Imádom ezt a könnyedséget és ezt a táplálást. Se nem matt, se nem ragyogó, hanem egészséges, vitalizált, feltöltött bőrképet ad. Már csak ezért is öröm használni.

A hatása

Ahogy írtam, nagyon jól hidratál és táplál, anélkül, hogy elnehezítené a bőrömet. Akár azonnal is lehet sminkelni rá (már ha nem strandra megy az ember, vagy közvetlenül napra készül). Megbízhatóan hárította el a napsütést. Nem égtem le, pedig bőven voltam napon a kockázatosabb órákban is. Az 50-es faktor és PA+++ azt jelenti, hogy mind a leégést okozó UVB, mind a bőrkárosodást okozó UVA sugarak ellen is védelmet kapunk. Ezt a megbízhatóságot én is tapasztaltam. Amikor rajtam van, nem félek napra menni.

Frissítés: A 3W Clinic Intenzív fényvédőt már nem forgalmazzuk, de itt válogathatsz fényvédőink közül.