Szemöldökcsipesz nem csupán a szemöldökre

Te is bepánikolsz, ha nincs nálad szemöldökcsipesz?

Pár napot nem töltök most otthon, és ma, amikor konstatáltam, hogy nincs nálam egyik szemöldökcsipeszem sem (mert 3 van, talán egy kicsit ráfixálódtam erre a dologra), teljesen kétsége estem. Ilyenkor van ugyanis az, hogy észreveszem azokat a szőröcskéket, amik már jó ideje ott integetnek az arcomon, csak nem vettem őket észre.

Merthogy én a szemöldökcsipeszt nem „csak” a szemöldökömön használom. Sőt… talán ott a legkevesebbet. Bezzeg az államon, vagy a bajusz részen, vagy az arcom oldalán. És biztosan ismered azt az érzést, amikor észreveszed a szőrt, de nincs nálad semmi, amivel kihúzhatnád, és ettől nem csak gondolatban nem tudsz elszakadni, de még tapizod is. Vagy csak én vagyok ezzel így?

Amikor megláttam a Bocas szemöldökcsipeszét, hogy milyen hegyes, és éles, meg precíz, azonnal kinéztem magamnak. Idővel fel is került a tesztelős listámra, majd pedig kézbe is vehettem.

Nagyobb, mint az átlag csipeszem, amit nem bánok. Bőven elfér így is a táskámban is (kivéve, ha kiteszem, és az asztalon felejtem). A vége nagyon hegyes, nagyon éles, meredeken vágott. Ez első ránézésre nagyon biztatónak is tűnt, így gyorsan ki is próbáltam, de nem az történt, amire számítottam, ugyanis alig tudtam megfogni vele a szálakat. Próbálkoztam egy darabig, aztán visszatértem a szokásos, laposabb, de szintén éles, precíz csipeszemhez. Megszoktam a szögét, és arra állt rá a kezem.

Mivel tesztelő vagyok, azért persze nem adtam fel, és most már örülök ennek. Elkezdtem figyelni a különbségeket. Ahol a Bocas szemöldökcsipesze nekem szuperül működött, az a „függőleges rész”, mint pl az állam, és az arc oldalsó része. Amit szintén észrevettem, az az, hogy sokkal kevésbé fájt vele a kihúzás, mert sokkal közelebb tudtam megragadni az élével a szőröket. Az egészen rövid szőrkezdeményekkel és a benőtt szőrökkel csodát művel, ebben minden valaha is használt csipeszem elbújhat mögötte.

Pont a precízségében érzem egy kicsit a problémát. A szokásos csipeszemmel könnyebben „beleakadok” a szőrökbe, azaz amikor több szőrt akarok kihúzni, amik hosszabbak, akkor a régi csipeszemet veszem elő, és ez a gyakoribb eset. A Bocast pedig a precíz műveleteket igénylő szépítkezéshez. Ezért is ideális ő a táskámba. Nekem a Bocas egy tökéletes kiegészítő csipesz, önmagában személy szerint nem érezném elégnek minden feladathoz.