Száraz és érdes a kezed télen? Ilyen a Benton Shea vajas kézkrém

Átfogó teszt a Benton Shea vajas kézkrémről

Nagy rajongója vagyok a Benton márkának. A Benton csiga-méh esszenciája igazi joker, és mára sok barátom fürdőszobájában vált alapkellékké. Amikor megjelent a Benton Shea vajas kézkrém azonnal akartam belőle tesztre. Köszönhetően a hideg télnek, a szeles kirándulásoknak, és hogy nem rajongok igazán a kesztyűkért bőven volt alkalmam letesztelni. Íme, mire jutottam:

Az az igazság, hogy viszonylag jó állapotban vannak a kezeim. Nem igazán szárazak vagy érdesek. Nem használok napi szinten kézkrémet. De azért hetente többször igen.

Szeretem, amikor a kezeim simák, puhák és selymesek, de nem szeretem, a „kézkrém érzést”, azaz amikor olyan, mintha egy krémes kesztyű lenne a kezemen. Mindenből a könnyed érzetű, de nagyon is hatékony változatot részesítem előnyben. És találtam is ilyet, így aztán elég magas a léc, amit egy kézkrémnek a teszten bizonyítania kell.

A csomagolás

A Benton nem igazán a szép designról híres. Ez a kézkrém sem igazán a szépsége miatt kerül az ember neszesszerébe, bár az átlag Benton designhoz képest kifejezetten elegáns.

Az ezüst, az arany és a fekete elegáns kompozíció. Személy szerint szeretem, hogy a metálos színek nem fém tubust rejtenek, hanem műanyagot, azaz ahogy az ember nyomkodja a tubust nem kezd majd el lepattogzani a festék. Jól bírja a gyűrődést, és még mosható is.

A kupak minden kézkrém sarkalatos pontja, mert szeretjük őket visszazárni már akkor, amikor még krémes, és esetleg csúszós a kezünk. Ez a kézkrém kifejezetten jól teljesít ezen a fronton. A nyolcszögletű kupakot könnyű megfogni, és jófajta műanyagból van. Mindig könnyű dolgom volt a visszacsavarásával. Ezen a fronton is kifejezetten pipa.

Az állag

A Benton Shea vajas kézkrém állaga meglepett. Gazdagabb, testesebb krémre érdemes számítani, ami fehér színű, és teljesen illatanyag mentes. Kicsit erősebben kell a tubust megnyomni, hogy kipréseljük belőle a krémet. Nekem körülbelül egy babnyira van szükségem belőle ahhoz, hogy bekrémezzem vele a kezeimet.

Miután kinyomtam a kérdéses mennyiséget belőle, meglepően gyorsan terül a bőrön, és úgy beszippantja, hogy csak na, így gyorsan kell krémeznem, ha szeretném egyenletesen eloszlatni. Az állagához képest meglepett ez a nagyon gyors felszívódási idő. Nincs „kesztyű érzésem” sem utána, semmi fullasztó, ragacsos hatás. A kezem selymes lesz tőle, de az az igazság, hogy volt már azért ennél puhább is.

A pirosságot csökkentette, a bőröm egyenletesebbé vált. Elvileg ránctalanít is. Habár nem ráncos a kezem, de azért vannak ilyen kis mikrobarázdáim. Nem tapasztaltam ezen a téren javulást.

Aminek kifejezetten jót tett, és ezt nagyra értékelem, az a körömágyam szárazsága.

A hatóanyagok

Shea vajat és kókusz olajat tartalmaz. Semmi illatanyag, színezék, szilikon… Ezen a fronton kifejezetten igényes és természetes az összetétele egyszerre. Ez mindenképpen dicséretes.

Kiknek ajánlanám leginkább a Benton Shea vajas kézkrémét? Azoknak, akik praktikus kézkrémet keresnek, természetesen hatékony összetevőkkel, és kicsit érdesebb, szárazabb a bőrük, ami gazdagabb krémet kíván.