Ryoe Hambitmo sampon és hajkondicionáló teszt

Miért volt a 6. legnépszerűbb termék a Ryoe Hambitmo sampon nálunk?

Mivel szőkített és hullámos hajam van, gyakran küzdök azzal, hogy a hajam fénytelen, száraz és sprőd. Amikor azon gondolkodtam, melyik terméket is tesztelném szívesen, pont ezért lettem különösen kíváncsi a Ryoe Hambitmo samponjára és a hajbalzsamára. Az, hogy Ázsiában óriási népszerűségnek örvend, és az áruházunkban is a 6. legnépszerűbb termék volt tavaly, elég magasra tette a lécet.

Mindenképpen együtt szerettem volna kipróbálni a sampont és a balzsamot, hiszen egymás hatását erősítik. A csomagolás kifejezetten szép, bár az arany részek az én ízlésemnek túl műanyag hatásúak, de összhatásában nagyon jól mutatnak a polcon. A levehető „biztosíték” kifejezetten jó ötlet. Sokkal jobban tetszik, mint a fejforgatós zárak.

A sampon enyhén áttetsző, közepesen sűrű, és erősen ginzenges illatú, amiért én egyáltalán nem vagyok oda. Szerencsére a balzsam már kellemesebb, kicsit édesebb, amolyan”lágy” illat, így a hajam illatával kifejezetten elégedett vagyok. Persze nem az illat a legfontosabb tényező ilyenkor, hanem a hatás.

A sampon habja nagyon sűrű és krémes. Olyan habot képez, amit kifejezetten élmény masszírozni, és ehhez nincs is szükség nagy adag samponra. A hajam már ezután is tisztának, selymesnek tűnik, de úgy döntöttem, hogy megfogadom a használati utasításban álló kétszeri hajmosás javaslatot. Másodszorra még kisebb adagot használok belőle, és az eredmény ugyanaz a gazdag, isteni hab.

Jöhet is a kondicionáló. Fehér színű, közepesen folyékony, lágy illatú a balzsam, és a közepes folyékonyság miatt tökéletesen eloszlatható a hajon még egy kisebb mennyiség is. Öblítés után a hajam selymesen puha és tiszta érzetű volt., de persze az igazi hatást szárítás után lehet megítélni. A tesztek során tudatosan nem használtam egyéb hajápolási termékeket, amiket máskor szárítás előtt fel szoktam még vinni a hajamra, hogy jobban megítélhessem a hatást.

Már rég nem volt olyan egészséges hatású a hajam, mint az első hajmosás után. Finom tapintás, szép fény, a hullámok is mintha elkezdtek volna viszonylag definiáltabb formát önteni (mint amikor valóban van nedvesség a hajban), dús hatás. Kifejezetten boldogan mutattam mindenkinek, hogy nahát, kezdd visszatérni az élet a hajamba.

A tapasztalatom az volt, hogy ez a finom, puhaság olyan 2-3 nap után azért elkezdett csökkenni, és a hajam sprődsége lassan próbálta megszerezni az uralmat. A második alkalom után ez a jó periódus már tovább tartott, és a hajam valóban elkezdett regenerálódni, és míg korábban szinte reménytelennek éreztem, hogy a hajam valóban szép és életteli legyen, most végre elkezdtem újra élvezni.

Mivel a hajhullás nem igazán jelent gondot, így ezen a téren nem tudok konkrét tapasztalatokról beszámolni. Ami nekem viszont még gondot szokott jelenteni, az a szárazabb, érzékenyebb fejbőr, ami emiatt többet viszket. A viszketés minden használattal tovább enyhült. Most, úgy egy hónap után már alig-alig fordul elő, de azért egyelőre még nem szűnt meg teljesen.

Nagyon elégedett vagyok a Ryoe Hambitmo samponnal és a balzsammal is. Az én törékeny, száraz, igénybe vett hajamon valóban azonnal érezhető volt az ápoló hatás, és minden egyes használat tovább javított a végeredményen. De ezzel nem csak én vagyok egyedül. Érdemes elolvasni a többi vásárlói értékelést is.

Frissítés: A Ryoe Hambitmo sampont már nem forgalmazzuk, ITT nézhetsz körül hajápolási termékeink közt.