Olajos arclemosás ázsiai módra

Azaz a Missha Perfect BB Mélytisztító olaj tesztje

Annyiszor olvastam már arról, hogy Ázsiában mennyire népszerű az olajos arclemosás, hogy alig vártam, hogy legyen alkalmam kipróbálni. Tudtam, hogy alaposan és mélyen tisztítja a bőrt, ami különösen fontos, ha BB krémet használunk. Sminkes révén azt is tudom, hogy az olajos alapú lemosókat érdemes egy kicsit a bőrön hagyni, hogy kifejthessék a hatásukat, és oldják a sminket, amit így pillanatok alatt, suvickolás nélkül is könnyen el lehet távolítani.

Így aztán, amikor megjelent az áruházban, kértem is a Missha Perfect BB Mélytisztító Olajból tesztelésre. Ahogy megérkezett, ki is bontottam, és élőben még gyönyörűbb, mint képen. :)

Luxus kinézetű, szép részletekkel, arany motívumokkal. Ugyanakkor a flakon műanyag, ami könnyű és praktikusan szállítható. A pumpa nagyon jól menedzselhető. Akár egyetlen cseppet is ki tudok nyomni belőle, ha csak annyira van szükségem. Egy kis műanyag rész gondoskodik arról, hogy szállításkor ne tudjuk véletlenül megnyomni, vagy elfordítani.

Az olaj meglepően könnyű állagú, jól eldolgozható, és az illata is isteni. Kellemes érzés a bőrnek, kevés kell belőle, és nem hagy olajos utóérzetet. Maradéktalanul eltávolítható. Használtam szonikus arctisztítóval is. Azaz felvittem, eldolgoztam, hagytam kicsit hatni, majd átmentem a géppel az arcon, és gyorsan sikerült megszabadulnom a sminkemtől, egyéb szennyeződésektől.

Habár vízálló szemfestésre is ajánlják, az én szemem mégsem szerette. Maradok az Etude House szemfesték lemosójánál, ha a szememről van szó, de a többi részen nagyon megszerettem az olajos arclemosást. Tényleg, gyors, egyszerű és alapos, még akár vattapamacs nélkül is. Az összetevői között teafaolaj, szőlőmagolaj, olivaolaj, napraforgó olaj, makadámia olaj, jojoba olaj, szambrilla olaj van.

Frissítés: A Missha Perfect BB Mélytisztító Olajat már nem forgalmazzuk, de próbáld ki a hasonló tulajdonságokkal rendelkező PURITO From Green arctisztító olajat.