Nézd, mi látszik a bokorból?

Tonik, vagy nem tonik... ez itt a kérdés, azaz a Benton Aloe BHA toner tesztje

Benton Aloe BHA tonerSzemély szerint imádom a tonikokat. Szeretem azt a friss, üde érzést, ami a tonikos áttörlés után mosolyt szokott csalni az arcomra. Persze ahogy idősebb leszek, az is fontos szempont lett, hogy egy tonik hidratáló és kímélő legyen, valamint ápolja a bőrömet. Szívesen használok virágvizeket.

 

Azaz van egyfajta „tonikélményem”, hogy mit is jelent, milyen érzés... És amikor kihagyom a bőrápolásból, akkor hiányzik. (Meg ott van az a fura kíváncsiság is, amit a tonikos vatta lecsekkolása jelent, hogy mégis mi jött le még tisztítás után is az arcomról?)

 

Pont emiatt fura igazán elhelyezni az arcápolási rangsorban a Benton Aloe BHA tonikot, mert szinte semmi sem az, mint amire egy toniknál számítunk.

 

Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen lehet egy ilyen tonik, hiszen:

 

  • szalicilsavas, azaz segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, és elősegíti a bőr megújulását.

  • aloe zselé az alapja, azaz hidratál és nyugtatja a bőrt

  • csiganyálka kivonatos, azaz regenerál, fertőtlenítőt

  • hialuronsavas, azaz feltölti és mélyen hidratáltA leírása ígéretes. Eddig még nem csalódtam a Benton termékekben, sőt az egyik kedvenc márkámmá vált, így aztán ki akartam próbálni ezt a tonikot. Az érzékeny bőrre gyakorolt hatása miatt bátran használhatom a sminkalanyaimon is.

 

Benton Aloe BHA toner

 

Szép, nagy darab. 200 ml. Használhatnám vattára fújva is, hogy áttöröljem az arcomat vele, de az állaga miatt ez pazarlásnak tűnik. Egyszerűen a tenyerembe fújok egyet, és az egész arcomra, nyakamra és dekoltázsomra felpaskolgatom, bővel elég az az egy fújás. Míg a legtöbb tonik nagyon folyékony, ez a fajta egy kicsit sűrűbb, sőt ragacsos is. Nem kapom meg a felfrissülés érzését, amit amúgy annyira szeretek a tonikokban. Sőt, ahogy írtam, eleinte ragacsos, de felszívódás után sokkal inkább feszesebbnek, feltöltöttnek érzem a bőröm. Ez már kifejezetten jó érzés.

 

Ami a hidratáló hatást illeti, azért kell utána hidratáló. Ahogy minden tonik után kell. Önmagában nem fogja ellátni a teljes bőrápolási rutin feladatát, viszont tökéletesen előkészíti a bőrt a továbbiakra. Nagyon szívesen használom (egyedül a kezdeti ragacsosságát viselem rosszul), és szorgalmasan viszem magammal mindenhová. A Benton Aloe BHA toner kifejezetten jót tett a bőrömmel, és úgy érzem, hogy a kombinált típusomat jól egyensúlyba hozza. Ezért külön piros pontot kapott nálam.

 

Szintén betettem a sminkes táskámba a kis tubusos Aloe-propoliszos nyugtató zseléket. Nagyon jól működnek együtt bármilyen bőrtípus esetén.