Myeongdong bevásárló negyed

Myengdong, Szöul legfelkapottabb bevásárló negyede. Naponta egy milliónál több hazai és külföldi shoppingolni, szórakozni vágyó látogató keresi fel.

Divatos üzletek százai sorakoznak az utcákon, a hazai kozmetikai, ruházati üzletek mellett a nagy külföldi márkák sem hiányoznak a kínálatból.

Itt minden valamire való kozmetikum gyártója képviselteti magát. Mindegy, hogy BB krém vagy arcápolás, smink vagy hajápolás érdekel, ezrével kínálnak mindent, ami szem-szájnak ingere. Visszautasíthatatlan ajánlatokkal, és bőven mért ingyen mintákkal ejtik csapdába a nem is túlságosan húzódozó járókelőket.

A kisebb üzletek mellett óriási, elegáns bevásárlóközpontok csábítanak a legnagyobb nemzetközi és hazai márkák kínálatával.

Természetesen a vásárlás élménye nem lenne a teljes az utcai árusok áradata nélkül. Az elegáns üzletekben található világmárkák égig érő áraival szemben vehetsz „majdnem eredeti” Louis Vuitton táskát, vagy éppen macis sapkát a számtalan csecsebecse mellé.

Az üzletek látogatásában megfáradt látogató számtalan étteremben, kávézóban találhat felfrissülést. Nyugati stílusú ételek mellett ázsiai, vagy akár hagyományos koreai választékból lehet csemegézni.

Természetesen egy ilyen nyüzsgő, lüktető városrészben nem ér véget az élet éjfélkor, amikor bezárnak az üzletek, vár az éjszakai élet.