Missha M Magic Cushion teszt képekkel

A kicsomagolástól a használatig

Nagyon szerettem volna tesztelni végre a Missha M Magic Cushion alapozót, és alig vártam, hogy megérkezzen az áruházba. Maga a cushion technológia kifejezetten azt nyújtja, amit én annyira szeretek: könnyedséget, építhetőséget, hidratáltságot, kevés festéket, tartós végeredményt. Az, hogy mindez magas fényvédelemmel is párosul, csak hab a tortán. Mivel nagyon vigyázok a bőröm fehérségére a 21-es árnyalatot választottam.

Ahogy megérkezett a csomagban, le is fotóztam. Annyira szép volt, hogy szerettem volna valamit megőrizni ebből az érintetlenségből legalább képen. Meglepő módon egyébként még mindig ugyanilyen szép, pedig sokat használom, mindig a táskámban van (igaz, dobozban), és egyszer le is ejtettem, de meg se kottyant neki.

Egyedül ott, ahol a puffni van, vannak most (könnyen letörölhető)  festéknyomok, de ez teljesen természetes. A tükrön volt egy védőfólia, ezt látjátok a képen, illetve maga a festék rész is duplán le volt zárva, hogy ne párologjon el a nedvesség, hiszen a cushion egy kifejezetten folyékony állagú festéket takar. Ezért is fontos gondosan lezárni minden használat után.

A 15 gramm töltőanyag elég összehasonlíthatatlan a BB krémekkel, mert egy nagyon könnyed, viszonylag folyékony textúrától van szó, amit tényleg csak nagyon vékony rétegben viszünk fel a bőrre. Egészen más, mint a krémek. Ennek azért van egy hátránya is. Fogalmam sincs, hogyan kövessem, mennyi is lehet benne. A puffni sűrű, és egyszerre kevés terméket visz fel, kifejezetten könnyű dolgozni vele. Viszont a gyenge pontja a rávarrt fogantyú széle. Ezt túl durvának éreztem, ha nem jól nyomtam a bőrömre. Persze lehet más szivaccsal használni, vagy akár ecsettel, de nekem a saját szivacsa vált be a legjobban.

A gyári fotókon a festéket fényesnek látjuk, és amíg a kompaktnak élőben nincs ilyen hatása, a bőrön gyönyörűen ragyog. Egyszerűen imádom azt a lágy, puha, finom fényt, amit a megjelenésemnek kölcsönöz. Legtöbbször az egész arcra a Missha M Magic Cushiont használom, de olyan is előfordul, hogy vízálló, tartós, matt alapozót viszek fel az arcomra, és a kiemelendő, fényesnek szánt részekre nyomkodok egy kicsit belőle.


 

A fedését én közepes+-nak ítélném. Szépen eltünteti az egyenetlenségeket, halványítja a karikákat és foltokat. Mivel a n bőröm tágabb pórusú, számomra egyébként nem igazán előnyös az ilyen fényes alapozás, hiszen jobban kiemelheti a pórusaimat, de mégis összhatásában annyival finomabb a bőröm, hogy egyáltalán nem bűnom.  Azokon a részeken, ahol korrektorra van szükségem, azt tapasztaltam, hogy érdemes előbb a korrektort felvinni, és arra rámenni a Missha M Magic Cushionnel, mert azt a puha, egységes fényt, amit korábban dicsértem, így nem bontja meg semmi.

Egyszerűen imádom. Könnyű felvinni, szép a végeredmény, a tartósság tekintetében is kifejezetten jókat mondhatok, pedig azért az elmúlt időben igencsak kihívás volt sminkelni a hőség miatt. Valóban hűsít és hidratál, ez érezhető a felvitelnél. Kellemes viselet.

Az összehasonlításhoz készítettem egy ilyen hármas fotót is, ahol előtte, felvitel után, és minimális sminkkel is láthatjátok a végeredményt. Nem használtam korrektort vagy púdert, ami befolyásolhatná az alapozás megjelenését. Emelett SPF50+ / PA+++ védelem van benne. Pillanatok alatt a kedvencem lett. Ti kipróbáltátok már?

Frissítés: A Missha M Magic Cushion alapozót már nem forgalmazzuk, ITT tudsz körbenézni BB krémeink között.