Ez a körömcsipesz más

Miben más a Bocas forgatható fejű körömcsipesz, mint a többi?

Régóta a tesztelési kívánságlistámon vannak a Bocas termékei, de valahogy aztán a krémek mindig fontosabbak voltak.:) Majd hirtelen előreugrott a körömcsipesz, mert a megsérült a nagylábujjam körme.

Az ollóm sosem volt az igazi a lábujjaimhoz. A reszelő a sok apró mozdulat miatt szóba sem jöhetett. A körömcsipeszem nagyon ívelt, és kicsi a feje. A nagyobb lábkörömhöz nem az igazi, ráadásul rendes izommunka összenyomni, pedig nem kifejezetten vastag a körmöm. Szóval ideje volt kipróbálnom valami újat, és a Bocas forgatható fejű körömcsipesze végre eljutott hozzám.

Meglepődtem, amikor megláttam, mert majdnem kétszer akkora, mint a hagyományos csipeszem. Nyolc centi hosszú és kábé két centi széles. A súlya ugyanakkor nem több, mint a hagyományos fém csipeszeknek. A feje is nagyobb, de amit különösen szeretek benne az az, hogy alig ívelt, így a szélesebb körmökön is jól használható.

Ugyanakkor 360 fokban elforgatható a feje, így mégis könnyen hozzáférhettem a körmömhöz bármilyen irányból. Könnyű volt összenyomni. Elég éles ahhoz, hogy egyszerű legyen dolgozni vele. A hangja is egészen más. Ezt nem tudom itt visszaadni. De az éles klikk helyett puhább és mélyebb. Ugyanaz a könnyedség, amit használat közben is érezhetünk.

Ahogy a hagyományos körömcsipeszek, úgy a Bocas csipesze is körömreszelős, csak ez esetben a a reszelő kivehető. Ez a reszelő a csipesz gyenge pontja. A hagyományos csipeszek reszelőjénél jobb, de inkább csak végszükség esetére tartogatnám kisebb igazításokhoz. Mégis imádom.

Pillanatok alatt a kedvencem lett. Kár volt ennyit várnom vele.

Frissítés: A Bocas forgatható fejű körömcsipeszt már nem forgalmazzuk, de választhatod helyette a Bocas NC-3000 forgatható fejű körömcsipeszt vagy a Bocas NC-2000 forgatható fejű körömcsipeszt.