Egy sminkes kedvenc szemfestéklemosója

Gyors, kíméletes és kíméletlen egyszerre.:)

Pár éve, amikor bejöttek a micellás vizek a divatba, én is nagy rajongójuk voltam. Sőt igazság szerint ma is használok még micellás vizet, mégpedig akkor, amikor másokat sminkelek. Otthon viszont nem.

Mit használok otthon, és miért?

Mostanra az Etude House – One Shot Clean szemfestéklemosója lett az, amit este előveszek, amikor a sminkem eltávolításról van szó. Ez az a szemfestéklemosó, amit magammal viszek, amikor valahová elutazom. Nagyon megszerettem. Mielőtt továbbmennék, és elmondanám, hogy miért szeretem, kifejteném, hogy sminkelésekhez, miért nem őt viszem...

Az Etude House szemfestéklemosója kétfázisú, azaz az alsóbb, sűrűbb réteg olajos. A micellás víz viszont olajmentes, és amikor egy sminkelésnél igazításra használom vagy sminklemosásra, akkor olajmentes felületet kapok, amire azonnal biztosan sminkelhetek. Olajos lemosó után, bármennyire is hatékony, nem tudok plusz tisztítás nélkül sminkelni. Azzal is tisztában vagyok, hogy nem mindenki szereti az olajos szemfesték lemosókat. A micellás víz állagára viszont általában mindeki jól reagál.

Amikor azonban arról van szó, hogy én mit szeretek, akkor én egyértelműen az Etude House szemfesték lemosóját választom. Használtam máskor is kétfázisú szemfestéklemosót, de eddig ez a leggyorsabb és legalaposabb, amit valaha is kipróbáltam. Nagyon gyorsan, és különösebb dörzsölés nélkül le lehet mosni vele a sűrű és sötét szemfestést, és a legmakacsabb szempillaspirálokat is.

Az állaga közepesen folyékony, amitől gazdaságos is, és kicsit gyógynövényes, olajos az illata. Hagy egy kicsit olajos érzést maga után, amit azért át kell törölni. A méretét tekintve nem nagy darab (80 ml), ami miatt praktikus utazásokhoz is. Élőben ezerszer jobban néz ki, mint a termékfotóján.

Nekem is érzékeny a szemem, és eddig összesen egyszer fordult elő, hogy csípte a szemem. Akkor sem ő tehetett róla, hanem a szemfesték, amit le akartam mosni, de ettől még az igazsághoz hozzátartozik.

Érdemes elolvasni az összes értékelését, mert aki kipróbálta, az csak jókat írt róla. Én értem is, hogy miért. Ti próbáltátok már?

„Döbbenet, hogy ilyen jó áron ennyire jó minőségű ez a lemosó. Minden este használom, mert minden nap sminkelek. 1-2 mozdulat és bye-bye smink. Biztos, hogy újra rendelem, ha elfogy. „

"Nagyon hatékony, könnyen leszedi a szemfestéket. Már régóta kerestem ehhez hasonló terméket, és nagyon bevált. Nem szárít, egyszerű és tökéletes. „

Frissítés: Az Etude House szemfestéklemosót már nem forgalmazzuk, de próbáld ki helyette a hasonló tulajdonságokkal rendelkező  Purito From Green arctisztíó olajat.