A Skin&Lab K- Plus Red-X krém tesztje

Ezt a krémet még biztosan nem próbáltad. László Viki a sminkkelről már igen.

Mielőtt elkezdünk egy terméket forgalmazni tesztelni szoktuk, hogy meggyőződjünk róla, valóban jó, és van helye az áruházunkban. László Viki a sminkkel.com-ról az egyik új Skin&Lab krémünket: a K-Plus Red-X-et próbálta ki nem csak saját magán, de a sminkmodelljein is. Íme a teszt eredménye:

"Nem is olyan régen lehetőséget kaptam arra, hogy kipróbáljak egy olyan krémet, ami csak a napokban került csak forgalomba. Ez aztán az igazi kihívás. Ráadásul még választhattam is, hogy melyiket szeretném.

::: Feszesítő krémet? Naná, hogy tetszene.
::: Élénkítőt? Azokat is imádom.
::: Vitaminos, hidratálósat? Ez bárikor jöhet.
::: Problémás bőrre? Na jó, ez most kevésbé játszik.

Végül az 5. verziót választottam a Skin & Lab K Plus Red X krémjét, amit kifejezetten a pirosodásra hajlamos, érzékeny bőr speciális igényeinek megfelelően fejlesztettek ki. Nem csak azért, mert nekem ilyen bőröm van. Nem csak azért, mert télen extra szükségem van a bőr védelmére, hanem azért is, mert másokat sminkelek, és ez minden alkalommal azzal kezdődik, hogy letisztítom az arcot, és felteszem a hidratálót. Ehhez pedig olyan krémre van szükségem, amiben maximálisan megbízhatok. Mostanra már sok arcon tesztelhettem, és már a shopban is kapható, szóval ideje megosztanom a tapasztalataimat.

Tetszik a Skin&Lab márka, ahogy a bőrgyógyászati eredményeket természetes alapokkal ötvözik. A Plus Red-X K-vitaminos, magnéziumos, brokkolikivonatos krém, azaz ilyeneket tud:

Skin & Lab K-Plus Red-X K vitaminos krém összetevők

A csomagolása végtelenül egyszerű, 30 ml-es, higiénikus, tubusos forma könnyű műanyagból. Habár nem hívnám rondának, azért nem ő lesz a fürdőszobám dísze. Cserébe viszont könnyen magammal vihetem bárhová.

A krém adagolása jól menedzselhető, ami azért is érdekes, mert szemkörnyékápolónak is használható. Az állaga nagyon könnyű, szépen terül és pillanatok alatt felszívódik. Egyáltalán nem hagy filmszerű réteget a bőrön. Úgy tervezték, hogy a többi Skin & Lab krémmel jól keverhető legyen, azaz a bőr aktuális, speciális igénye szerint keverhesd ki a saját favoritodat. A kis méret és a könnyű adagolhatóság abszolút segít ebben. Felkenés után csökkenti a bőrpírt, de azért nem nem látványos azonnal, idő kell neki. Pedig igazán örültem volna neki, ha ebben is jeleskedik. Értem én, hogy ő inkább a bőr ellenálló képességét növeli, és hosszabb távon látható jobban a hatása (és tényleg csökkent az általános pirosságom), de ezen a fronton magasak az elvárásaim.

A hidratáló hatását jónak, de nem kiválónak jellemezném. Igaz, nem is ígéri erős hidratálást, és ilyen könnyű állag mellett ez a jó is szuper teljesítménynek számít. Rétegezhető, azaz, ha viszel fel még, az is könnyen felszívódik, és több nedvességet kap a bőr. A bőrömet felkenés után valóban feszesebbnek éreztem, kifejezetten frissebbnek is tűnt. A bőrkép enyhén ragyogó maradt egy kis ideig, egyáltalán nem volt zsíros hatása, inkább egészséges fénye.

Az illata klasszikus krém illat, ami ráadásul gyorsan eltűnik. Sminkalapnak szuper. Valóban mindenki bőrén megbízhatóan működött, azaz gyors felszívódással, feszesítéssel, extra olajos hatás nélkül. Persze a hosszú távú hatást magamon tudom letesztelni.  Akkor nézzük a szempontokat:

::: Nyugtató és vérkeringést serkentő hatásával csökkenti a bőrpírt.
::: Halványítja a szem alatti sötét karikákat és pattanások utáni foltokat.
::: Védi a hajszálereket, segít megelőzni sérülésüket.
::: Segíti a sejtek megújulását

Valóban csökkenti a bőrpírt és nyugtatja a bőrt. A foltok valóban halványodnak idővel. A karikám is csökkent, de azért ez nem volt-nincs hatás, ugyanakkor nem is lebecsülendő. Azt nem tudom megmondani, hogy vannak a hajszálereim, de ahogy korábban írtam, csökkent a bőrpír. A sejtjeim sem tudom, hogy mennyire újultak meg, de a bőröm határozottan szebb most, mint lenni szokott.

Ötből négy csillagot adnék neki. És habár a saját bőrápolásomban önmagában nem érezném elégnek (most is használok szérumokat és extra hidratálót, illetve maszkokat), mégis szeretem, és a sminkes szettemben biztos helye van egy ilyen megbízható, jó krémnek.

Frissítés: A Skin & Lab K Plus Red X krémjét krémet már nem forgalmazzuk.