A fekete szemránckrém, ami világosítja a szem alatti bőrt

Eddig még nem találkoztam ilyen szemránckrémmel…


40 éves vagyok. Rövidlátó, aki rengeteg időt tölt számítógép előtt, így sokat hunyorgok. A bőröm vékony és világos, ezért könnyen súlyosbodik a karikáim állapota. Hajlamos vagyok rá, hogy keveset igyak, így a táskáim is előjönnek néha.

Ehhez képest azt kell, hogy mondjam, nem panaszkodom a szemem állapotára. Ezt annak köszönhetem, hogy gondosan ápolom. A szemránckrém szigorúan a napi rutinom része, és nagyon igényes vagyok arra, hogy mit használok. És persze, mivel szépségápolásról írok szorgalmasan sok krémet van lehetőségem kipróbálni.

A Benton Fermentált szemránckréme nagyon más, mint azok a szemkörnyékápolók, amiket eddug használtam, és meg is lepett néhányszor.

Amikor azt mondom, hogy fekete, akkor a csomagolására gondolok. A benne lévő krém azért fehér színű. Ami elsőre is feltűnik, hogy sokkal sűrűbb, mint a legtöbb szemránckrém. A kis csőrös flakonból könnyű kinyomni, és a fehér krém egyben marad. Nem terül el, mint a legtöbb krém.

Őszintén szólva ez nem annyira töltött el örömmel elsőre. A könnyed, pillanatok alatt beszívódó, mégis hatóanyagokban rendkívül gazdag, tápláló szemránckrémeket szeretem. Nem kis elvárások, tudom.

Így aztán ahogy megláttam, hogy mennyire egyben marad, nem hittem abban, hogy majd könnyű dolgom lesz az eloszlatásánál. És tévedtem. Fantasztikusan terül a szem alatt, nem kell megdolgozni. Azaz nincs ok aggodalomra, hogy a szem alatti finom érzékeny bőrt megnyújtaná. Sőt… Ahogy felszívódik, érezhetően puhább, selymesebb és feltöltöttebb lesz ez a fontos rész.

És van is mivel feltöltenie, hiszen tele van igényes hatóanyagokkal. Ráadásul a fermentálásnak köszönhetően ezek még koncentráltabban vannak jelen.

Hialuronsav, galactomyces, ceramid, bifida lycates… csupa „finomság”, ami táplál.

Az eloszlatás után kifejezetten üdítő, frissítő hatása van. Egy picit a karikákon is segít, de tényleg csak kicsit. Igaz, nem is ígér ilyet.

A feszesítő hatása látványos. Ráncokról így 40 évesen sem nagyon tudok beszámolni, és szerencsére most sem kell elkezdenem. Sima a szemem környéke. Azt is ígéri, hogy ragyogóvá teszi a szem alatt fakó, fáradt bőrt. Ezt is teljesen alá tudom támasztani. Nem az a fajta nedves fény, ami kiemeli a hupszlikat, vagy fáradtabbnak mutat, hanem az, amitől friss, feltöltött, energiával telinek látszunk. Ezt nagyon szeretem.

Habár elég kevéske belőle, sokáig elég lesz, de ha a History of Whoo mennyiségéhez vagy szokva, akkor ezt soknak fogod érezni. A 30 grammos kiszerelés így is nagyon sokáig elég lesz.