Tuti tippek fátyolmaszkhoz, azaz hogyan hozd ki a legtöbbet a bőröd mélyebb táplálásából?

Úgy használd a maszkodat, hogy az valóban jól hasson. Mi kell ehhez? Olvasd el a cikket, és megtudod!


A fátyolmaszkok lassan kezdtek el beszivárogni a magyar szépségápolás világába, és mostanra az otthoni bőrápolás egyik alapdarabjaivá váltak, és nem véletlenül.

Mi is az, ami miatt olyan alapvetőek a fátyolmaszkok?

A bőröd szükségletei és igényei aszerint változnak, hogy milyen hatásoknak vagy kitéve. A bőröd hol szárazabb, hol zsírosabb. Van, hogy fáradt és szürke. Máskor meg kipirul és akár irritált lesz. Jól jönne egy kis bőrfeszesítés vagy feltöltöttség?

Az egyik legegyszerűbb, legkönnyebben variálható és leghatásosabb megoldás ilyenkor a fátyolmaszk, ami a szokásos arcápolási rutinod mellett pont azt nyújtja a bőrödnek, amire annak éppen szüksége van, és a hatóidő, valamint a fátyolanyag miatt a hatóanyagainak lehetőségük van, hogy mélyebben hassanak, és a hatásmechanizmusuk jobban érvényesüljön.

Miben más a fátyolmaszk, mint egy sima pakolás?

Amíg a sima pakolások általában nagyobbak és több adagnyi maszkot tartalmaznak, addig a fátyolmaszkok egy alkalomra készülnek, hogy mindig a legfrissebb, legsterilebb, a bőröd aktuális igényének megfelelőbb táplálást adhasd az arcodnak.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a pakolások nem tesznek jót, hanem azt, hogy ha több különböző hatású fátyolmaszkod is van otthon, akkor felkészültebb vagy, a bőröd változatosabb táplálást kap, és a hatóanyagok is a legjobbat nyújtják neked.

Ehhez még vedd hozzá a fátyolmaszkoknak azt a jó tulajdonságát, hogy maga a fátyol enyhe nyomást fejt ki az arcodra, ezzel is elősegítve, hogy a hatóanyagok jobban fel tudjanak szívódni, és meg akadályozza, hogy a nedvesség elpárologjon a bőrödről.

Hogyan használd a fátyolmaszkodat a legjobb hatás elérése érdekében?

1. Mindig nézd meg a hatóidőt!

A legtöbb fátyolmaszk optimális hatóideje 15-20 perc, és ha ennél tovább hagyod fent, akkor lassan elkezd veszíteni a hatékonyságából, azaz a hosszabb, nem feltétlenül jobb is.

2. Igazítsd a maszkot az arcodra!

Ahány arc, annyi méret, forma és arány. A legnagyobb igyekezet mellett is előfordul, hogy a fátyolmaszk nem illeszkedik teljesen az arcodra. Hogy ez miért nem elég? Mert a maszk letakarja az arcodat, és enyhe nyomást fejt ki rá, így a hatóanyagok jobban bejutnak a bőrödbe. Ahol nem illeszkedik, ott nem tudja ezt jól megtenni. Ilyenkor segít, ha egy ollóval kisebb bevágásokat ejtesz a maszk anyagán, hogy pontosabban terüljön az arcodra.

3. Ne felejtsd el a tonert a fátyolmaszk felvitele előtt!

A toner az a lépés az arcápolásban, ami befogadóbbá teszi a bőrödet a hatóanyagok befogadására, ami sokat dob azon, hogy mennyire tudja kifejteni a fátyolmaszkod a hatását.

Spriccelj egy kevés tonert a kezedre és ütögesd az arcodra, majd jöhet a maszk!

4. Használd fel a szérumot!

Sokszor hallhatod, hogy a fátyolmaszkokat többször is fel lehet használni, de ez nem teljesen igaz. Miután a fátyol az arcodon és a szabad levegőn töltött némi időt, már nem higiénikus újra feltenni. Ugyanakkor a zacskóban maradt még szérum, amit ne hagyj elpazarolódni. Építsd bele a bőrápolási rutinodba, és mielőbb használd fel ezt az értékes hatóanyagot.

Nézz körül a maszkjaink között, és válogasd össze az otthoni szépségszalonod alapjait! Kattints ide a maszkokért!