A top 5 legjobb szemránckrém

Cikkünkben megismerheted a Top 5 legjobb és leghatékonyabb szemránckrémet.


Miért is fontos a szemkörnyéki bőr ápolása? 

Arcunkon az egyik legérzékenyebb terület a szem környéke, itt a legfinomabb, legvékonyabb a bőr: 10x vékonyabb lehet, mint az arcunk többi részén. Plusz a szem környékünk izmai és bőre folyamatosan dolgozik és gyűrődik. Nem is beszélve a sminkről, amiből általában a szemkörnyékre mindig több kerül és így extra terhelés éri a vékony, érzékeny bőrt.
Ezért fontos, hogy megtaláljuk a számunka legjobb szemránckrémet.

Milyen problémákat tapasztalhatsz a szemkörnyékeden

Nézd meg a szemkörnyéked, mi az ami Téged zavar? Vannak apró pici ráncok, karikák vagy egy kis puffadás? 

A három leggyakoribb szemkörnyéki probléma: 

- Ráncok: Kiváltó oka a hidratáció vesztés és a bőr kollagén tartalmának, termelésének csökkenése.
- Puffadtság: A túlzott só fogyasztás, alvás hiány és a kor előrehaladtával az izok és szövetek gyengülése miatt alakul ki.
- Karikák: összefüggésben van a puffadtsággal. A bőr dehidratáltsága, alvás hiány és a bőr elvékonyodása okozhatja.
- Egyéb problémák: Nap okozta károsodás(foltok) hormonális eredetű foltok, pigmentáció és milia

A szemkörnyék ápolása a lemosásnál kezdődik. 

A megfelelő és rendszeres tisztítás elengedhetetlen, akár sminkelsz, akár nem. A helytelen és durva lemosás viszont időelőtti öregedést, ráncokat és finom vonalakat okozhat. Semmiképp se dörzsöld a szemkörnyékedet és kerüld a durva anyagú törlőkendőket, helyette használj inkább olajos lemosót, ami gyengéden feloldja a szennyeződéseket, sminket és fényvédő maradványokat. 

Mik azok a hatóanyagok, amiket érdemes tartalmaznia a szemránckrémnek? 

Hialuronsav - hidratálja, feltölti nedvességgel és kisimítja a bőrt.
Kollagén - javítja a bőr szerkezetét, hidratál és feszesít
Ceramidok - erősítik a bőr barriert, hidratálnak
Fermentált összetevők - nagy hatékonysággal hasznosulnak, visszaállítják a bőr rugalmasságát
Csiganyálka - regenerálja a bőrt, nagy mennyiségben tartalmaz allantoint, kollagént és elasztint

És ime az 5 legjobb szemránckrém:

1. Benton Fermentált szemránckrém

A fermentált összetevők magas koncentrátuma segítségével a szem alatti bőr akár évekkel fiatalodhat. Magas koncentrációjú fermentált galactomyces, bifida lycates összetevői, továbbá ceramid és hialuronsav hozzásegíti a bőrt a fiatalos megjelenéshez. 

Első helyezést ért el, mert ha vannak mély ráncaid, szarkalábaid, akkor ez egy must-have krém, aminek a Te polcodon is ott a helye! Imádjuk, mert könnyed állagú, de mégis szuper hatékony! Feltölt, hidratál és látványosan csökkenti a ráncokat! Kezdő arcápolási rutinba nem ajánjuk, inkább megelőző és anti-aging rutinban van a helye. 

2. Benton Ultimate csiga-méh szemránckrém 

Ebben a szemránckrémben minden benne van, amire a szemkörnyékednek szüksege lehet! Élesztőgomba/csiganyál-szűrlet, fermentált szűrlettel, prémium fermentált összetevőkkel( lactobacillus-kollagén fermentátum, bifida ferment lizát), peptidekkel és 17 féle aminosavval, ceramidokkal számtalan bőrproblémát kezel egyszerre. Visszaállítja a bőr fiatalos rugalmasságát és ragyogását. 

Második helyre a Benton mindentudó szemránckréme került. Prémium összetevők egész arzenálja sorakozik fel ebben a kis tubusban. Nem csak a ráncokat csökkenti, de élénkíti is a bőrt, amitől az még fiatalosabb és egészségesebb kinézetű lesz. Ha nem rajongsz a csiganyáláért és a méhméregért, akkor ez nem a Te krémed.  

3. It’s Skin Hialuronsavas hidratáló szemránckrém + 

Őrizd meg a szemkörnyék bőrének tömörségét és számolj le a sötét karikákkal is! Ez a hialuronsavas szemránckrém bőséges nedvességgel látja el a szemkörnyéked, a C-vitaminos gyümölcs kivonatok ( acerola és áfonya) élénkebbé, világosabbá teszik azt. 

A harmadik helyezett az It’s Skin Hialuronsavas hidratáló szemránckrémé. Bár a nagyon mély ráncok kifognak rajta, de a sötét karikák halványításában szuperül teljesít. Ha még a 20as éveidben jársz és szemkörnyékápolót keresel, akkor ő a Te “embered”(krémed) 

4. Purito Centella Green Level szemkörnyékápoló krém 

Kímélő szemkörnyékápoló hatékony összetevői mélyen behatolnak a bőrbe, és négy féle peptiddel, 49% Centella kivonattal, panthenollal és hialuronsavval nyugtatja, hidratálja és védi az érzékeny bőrt. 

Negyedik helyen landolt a Purito Centella Green Level szemkörnyékápoló, ami kifejezetten az érzékeny bőr ápolására lett kifejlesztve. Ránctalanítás mellett a táplálásban, bőr barrier védelemben is jeleskedik. Ha könnyen érzékennyé válik a bőröd, akkor ő a neked való krém. 

5. The Skin House Marine Active szemkörnyékápoló

Az értékes összetevőkben gazdag és feszesítő hatású formulája mélyen hidratál és kondicionál, halványítja a szem körüli apró ráncokat. Feszesít: intenzív szemkörnyék ápolás, az egészséges és feszes bőrért adenozinnal küzd a ráncok ellen. Nedvességgel tölti fel az érzékeny szemkörnyéket és bőséges tápanyagot juttat a bőrbe.

Utolsó helyen végzett a Marine Active szemkörnyékápolója, ami a tenger megújító erejével gondoskodik a szemkörnyék ápolásáról. Könnyed formulája gyorsan felszívódik és hidratál, nyugtatja a bőrt és érezhetően nedvességgel tölti fel azt. 
Kifejezetten dehidratált, száraz bőrre ajánljuk, aminek a ráncok halványításán túl extra hidratálásra is szüksége van.