A koreai szépség sarkalatos pontja: a szemöldök

Hogyan legyen természetesen dúsabb a szemöldököd? Íme a legjobb tippek.

Koreában a nő szemöldöknek (ápoltan) dúsnak kell lennie, különben nem néz rá egy férfi sem. Ellenben Európában sokáig divat volt a keskeny erősen formázott szemöldök, ami viszont öregíti az arcot. Koreai férfiak ide vagy oda, a dúsabb szemöldök neked dolgozik. Segítünk, hogy visszanyerd a természetes állapotát, íme hogyan!

1. A ricinus olaj a mély táplálásért.

A haj, a szempillák és a szemöldök legjobb barátja a ricinusolaj. Ha egy kis szufla is maradt a szőrtüszőkben, a ricinusolaj életre tudja kelteni. Segít megindítani a szőrnövekedést.

Az igazi ricinusolaj sűrű, de nagyon hasznos. Többek közt az ízületeknek is nagyon jót tesz, de időigényes belemasszírozni a bőrödbe, mégis megéri.

2. Türelem

Igen, az a legrosszabb a dúsításban, hogy időt igényel, és az átmeneti időszak senkinek sem a kedvence, de ez esetben a türelem szép szemöldököt terem. Bírd ki még egy kicsit!

3. A szemöldökök testvérek, nem ikrek

Az egyik leggyakoribb hiba a szemöldök formázásában, hogy teljesen egyformára igyekszünk alakítani őket, emiatt pedig kénytelenek vagyunk túlszedni őket. Az arc harmóniája jobban sérül ettől, mintha nem ragaszkodsz az iker elmélethez, és hagyod, hogy a szemöldökeid hasonlítsanak, de ne legyenek ugyanolyanok.

4. Inkább trimmelj, mint húzz, és azt is csak módjával!

A szemöldök formázását általában a szemöldök szedésével azonosítjuk, pedig a trimmelés is hatásos, és úgy ad szép ívet, hogy közben a természetes hatás is megmarad. És persze trimmelni is csak lassan, szépen (és visszafogottan) érdemes.

5. Sminkeld a szemöldöködet helyesen!

Gyakran találkozom a megrajzolt szemöldökkel, ami nem csak hogy nem divat, de nagyon természetellenes is. Sokkal inkább azt javaslom, hogy húzz be szálakat szemöldökceruzával vagy szemöldök filccel a meglévő szálak közé, és a szemöldököd színénél egy árnyalattal világosabb szemöldök színnel finoman adj optikai hátteret. Ezután könnyedén fésüld át a szemöldököd, hogy felesleges festéket eltávolítsd, és természetesebb hatást érhess el.