Szeretnél megszabadulni az elhalt hámsejtektől, de nyáron inkább passzolnád a savas hámlasztást? Íme, mit javaslunk Neked.

Legyen a bőröd puha, selymes, feszes, és fogadja be a kozmetikumok tápláló hatását? A hámlasztás mindig jó válasz erre. Tudd meg, nyáron hogyan érdemes eltávolítanod az elhalt hámsejteket biztonságosan!


A hámlasztó megoldások nem véletlenül egyre népszerűbbek. Ahogy az elhalt hámsejtek eltűnnek a bőrről, az nem csupán simábbá és puhábbá válik, de a krémek és maszkok is jól ki tudják fejteni a jótékony hatásukat. Közben a bőröd gondoskodik arról, hogy az elhalt hámsejtek helyett új, fiatal sejtek születése adjon teltséget és védelmet a bőrödnek.

A savas alapú hámlasztókat inkább az őszi-téli szezonban szeretjük használni, mert olyankor érzékenyebbé válhat a bőrünk a napfény hatására. Ugyan egyre több az olyan hámlasztó, ami biztonságosabb a nyári időszakban is, mégis a napvédelem extra odafigyelést és nagyfokú következetességet kíván meg.

Milyen egyéb peeling megoldáskokat javaslunk Neked a savasak helyett?

Amikor még a savas hámlasztás nem volt ennyire elérhető és biztonságos, a mechanikai hámlasztás volt szinte az egyetlen alternatíva. Ami miatt mostanra háttérbe szorult, az az egyenetlensége. Helyenként mikrokarcolásokat okozott a bőrön, ami szintén nem a bőr egészségét szolgálta.
Szerencsére ma már léteznek új megoldások, amik hatékonyak, ugyanakkor gyengédek és biztonságosak.

PoBling elektromos arctisztító

A percenkénti 10.000-es rezgésével, sűrű, de rugalmas szálaival az PoBling arctisztító mélyen tisztítja a pórusokat. Így nem csupán a bőr felszínén lévő szennyeződéseket és felesleges zsírt, elhalt hámsejteket tünteti el, de a pórusokban lévő szennyeződéseket is.

Itt találod.

Konjac szivacs

Amikor a konjac szivacsot benedvesíted, olyan puhává válik, mint egy szivacs. Ugyanakkor a különleges szerkezete miatt sokkal alaposabban, ugyanakkor kíméletesebben tisztít, mint a szivacs. A félgömb forma pedig abban is segít, hogy akár a nehezebben elérhető hajlatokban is alaposan tisztítson.

Itt találod.