2019 legütősebb szépség trendjei

Ez egy különösen izgalmas év lesz. Mi várható szépség fronton, és mire érdemes különösen odafigyelned? Hajrá!


A fejlődés soha nem áll meg. Ha a szépségiparról van szó, akkor különösen. És persze változnak a trendek, ízlések, stílusok. A hullámok pedig néha még magukba is visszatérnek, azaz újra felbukkannak olyan dolgok, amik valaha népszerűek voltak.

Az egyik ilyen visszatérő sláger összetevő a varázsmogyoró, más néven hamamelis. Az alapanyag kiváló hidratáló, bőrnyugtató. Tonikokban is gyakran használják, de sajnos legtöbbször alkohollal párosítják.

A sláger összetevő 2019-ben a bakuchiol lesz. A bakuchiolt sokan a retinol utódjának tartják, vagyis inkább sokkal jobb helyettesítőjének. Ugyanis kifejezetten jól ránctalanít, regenerál, ugyanakkor érzékeny bőrön is használhatod, és segít a pirosságot is lehúzni. Magas az antioxidáns tartalma, és antibakteriális tulajdonságai is vannak. Egyre több kozmetikumban találkozol majd vele.

A folyékony hámlasztók még inkább előtérbe kerülnek, és lassan már mindenki bőrápolási rutinjában előkelő helyet foglalnak el. Te már tudod, hogy mennyire sokat számít, és hogy egy folyékony hámlasztóval egyszerűen és gyorsan megújíthatod a bőrödet.

Mi várható haj fronton?

2019-ben a divatos frufru rövid. Keretezheti nőiesen az arcod, lehet pimasz, sugározhat határozottságot… ez rajtad múlik. De akkor trendi, ha rövid.

Az ősz haj egyre inkább reflektorfénybe kerül. A természetesség ma már az önbizalom jelének számít. A szépség kortalan, és végre nem csak a fiatalság és a fiatalság illúziójának megőrzése kerülhet bele ebbe a kategóriába.
Egyre többen keresnek rá az ősz hajjal és annak ápolásával kapcsolatos kérdésekre, sok az inspiráció. Végre láthatunk sugárzó, érett, magabiztos nőket is.
Talán nem meglepő, hogy pont nemrégiben „csatlakoztam” ehhez a hullámhoz. Most éppen hajfesték elvonón vagyok. Egyre több az ősz hajszálam, és imádom őket. Jó érzés újra a saját hajamat látni.

A pasztell tónusok már egy ideje divatban vannak, ez már senkinek sem újdonság. De vagy egy szín, ami kiemelkedik az összes közül, ez pedig a levendula. Akár önmagában, akár melírként vagy pár színezett tincsként díszít, menőnek számítasz vele.

Nem teljesen a haj frontot ékesíti, de valamennyire mégis ide illik. A természetes szempillák is egyre inkább a középpontba pislogják magukat. De attól, hogy természetesek, még szeretnénk, ha hosszúak, dúsak és lehengerlőek lennének. Így a szempillanövesztők, a ricinusolaj és a szőlőmagolaj eladások biztosan megnőnek.

Milyen a trendi smink 2019-ben?

Először is fényes. Nem az a puhán ragyogó, amit annyira szeretünk, hanem üveghatású, tükörfényes. Válassz, hogy az orcáidat, a szemeidet vagy az ajkaidat szeretnéd fényessé tenni, mert akkor ütős igazán, ha nem mindenhol tündökölsz.

A rúzsok piacán óriási a kereslet az új évben. Az ajakhangsúlyos smink most mindent visz. Legyen az pink, vörös vagy bogyószínű esetleg korall, a smink többi része legyen visszafogottabb, hogy az ajkaid legyenek a fókuszban. Ha már egyszer rúzsozol, akkor azt vegyék észre mások.

A végére egy körömtrendet hagytam neked, és a szokásos színek, meg textúrák helyett most a formáról lesz szó. Se nem hegyes, sem nem szögletes. A mandulaformájú körmök elegánsak, hosszítják az ujjaidat és bármilyen színnel bátran párosíthatod őket.

Neked melyik a kedvenc szépségtrended 2019-ben?