Száraz a bőröd? Ezekkel a tippekkel fiatalosabb és puhább lesz az arcod.

Néha elég egy-két változás és az eredmény máris ragyogóbb és selymesebb bőr. Végre.


Csak az tudja, hogy milyen harc a száraz bőr helyes táplálása, aki küzdött már vele. Húzódik, ráncosodásra hajlamos, néha hámló részek is megjelennek rajta… A tapintása nem az a selymes és finom, amilyennek szeretnénk. Azt gondolhatnánk, hogy elég bekenni egy jó, tápláló krémmel, és máris finomabb, puhább, teltebb lesz a bőr, de a helyzet nagyon ritkán ez.

Hogyan ápold hatásosabban a száraz bőrödet?

1. Használj rendszeresen elektromos arctisztítót!

Az egyik legfontosabb a száraz bőr elleni küzdelemben, hogy a bőrt befogadóbbá tegyük. Az alapos arctisztítás és a hámlasztás is ezt segítik elő. Elhárítják azokat a rétegeket, akadályokat, amik a szép bőr és közéd állnak. Az elhalt hámsejtek és szennyeződések rendszeres, rutinszerű, alapos, ugyanakkor gyengéd (ez is nagyon fontos elem) eltávolításához az elektromos arctisztító az egyik leghatékonyabb, de a konjac szivacsokkal is jó eredményeket érhetsz el.

Nézd meg az elektromos arctisztítót!

2. Válts olajos arclemosóra!

Talán azt gondolod, hogy az olajos arclemosó nehéz és rossz érzetű az arcodon, és egy zsíros réteget hagy, de az az igazság, hogy az olajos arclemosók nem ilyenek. Ahogy vízzel érintkeznek, folyékony, könnyű, tejszerű emulzióvá válnak, ami oldja az arcodon lévő szennyeződéseket, és gyorsan eltávolítható. A bőr nem zsíros érzetű, hanem puha, selymes és hidratált, már az első lépés után.

Nézd meg az arclemosókat!

3. Ne hagyd ki a tonert!

A toner a koreai bőrápolás legalábecsültebb lépése. Amikor azt mondjuk, hogy toner, legtöbben azokra az alkoholos tonikokra gondolnak, amiket korábban a klasszikus bőrápolás részeként ismerhettünk.

A koreai toner nagyon más. Az a feladata, hogy a bőrt „előnedvesítse” az arcot, ezzel is több hatóanyag befogadását tegye lehetővé. Nem alkoholos vagy irritáló. A tonereket extra hidratáló hatásúra készítik, nagyon odafigyelve a bőr lehetséges érzékenységére. A toner az, ami kinyitja az „ajtót” a bőrhöz.

Nézd meg a tonereket!

4. Figyelj a bőrápolás helyes sorrendjére!

Ha száraz a bőröd, akkor valószínű, hogy valami gazdagabb krémre is szükséged van, nem „csak” a nedvességet pótló hidratálókra.

A koreai bőrápolás rétegező bőrápolás, és mint ilyen egy vastagabb/gazdagabb krémréteg helyett inkább többféle, kis mennyiségben felvitt szérumot/ampullát/maszkot használ, és csak ezután jön a szintén vékonyabban felvitt krém.

Általános szabály, hogy mindig a folyékonyabb/könnyedebb textúrától haladunk a sűrűbb felé, és nem fordítva. Ha egy gazdag krém után vinnénk fel egy olyan könnyű szérumot, mint például a Missha The First esszenciája, az nem tudna mélyre hatolni, mert a sűrűbb krém „elállná az útját”.

Azaz előbb a folyékonyabb szérumok/eszenciák jönnek, és csak utána a sűrűbb krémek.

5. Mindenképpen használj éjszakai maszkot!

A maszkok mindig lehetőséget adnak arra, hogy a bőröd mélyebben feltöltődhessen. A fátyolmaszkokat és pakolásokat hetente legalább kétszer érdemes beiktatni, de az éjszakai maszk a nap bőrápolás részeként sokat tehet azért, hogy a bőröd egyensúlya tartósan helyreálljon.

Vidd fel az éjszakai maszkot az esti bőrápolás utolsó lépéseként. (Nem nagyon vastag rétegben érdemes itt gondolkodni, csak kicsit kerüljön fel több, mint amennyi krémet felvinnél.) A reggeli arctisztítással pedig letörlöd a felesleget. A bőrödön érezni lehet majd a különbséget.

Nézd meg az éjszakai maszkokat!

6. Alapozó helyett inkább BB krémet válassz!

Két okból is érdemes az alapozó helyett BB krémre váltanod.
1. A BB krém hidratál, és gondoskodik a bőröd megfelelő táplálásáról, regenerálásáról.
2. A BB krém sokkal könnyebb a bőrödnek, mint az alapozó, és főleg az érett bőrre készült változatok jobban elrejtik a barázdákat vagy a száraz foltokat, mint az alapozók.

Nézd meg a BB krémeket száraz bőrre!

A helyes bőrápolással végre újra egyensúlyba kerülhet a bőröd. Ehhez elég lehet akár az, ha a sorrenden változtatsz, vagy ha olajos arclemosóra váltasz a habos változatok helyet…

Van száraz bőrű ismerősöd, akinek segítenének ezek a tippek? Oszd meg vele a cikket, hogy végre megoldást találhasson a száraz bőr problémájára!