Szabadulj meg attól, ami elválaszt a szép bőrtől

Segíts a bőrödnek megújulni! Na jó, de hogyan?


Az egész világ folytonosan megújul, és ez alól szerencsére a bőröd sem kivétel. Ami elhasználódott, az kikerül a képből, és jöhet a friss, tiszta és új bőr. Legalábbis elvileg.

Miért is olyan fontos, hogy segíts a bőrödnek megújulni?

Amikor a bőröd megújulása a természetes rutinod része, akkor selymesebb, puhább, feszesebb, tisztább és hidratáltabb lesz.

És mi történik, amikor nem?

- Az arcodon hámló foltok jelenhetnek meg.
- A bőröd szárazabb, és hiába kened be, nem tudnak hasznosulni a krémek, vagy csak nagyon sokára szívódnak fel.
- Az arcodon mitesszerek és/vagy pattanások jelennek meg.
- A bőröd fáradtabbnak, energia vesztettnek tűnik.
- Az arctónusod egyenetlen.

Miben segít a bőrmegújítás?

- Az arcod üdébbé, frissebbé, selymesebbé és puhábbá válik.
- A bőrfelszíned egyenletesebb, a tónusa egységes.
- A bőrképed frissebb.
- A használt kozmetikumaid hatékonyabbak és könnyebben felszívódnak.
- Kevesebb mitesszer és/vagy pattanás jelenik meg a bőrödön.

Hogyan segítheted elő a bőröd megújulását?

A klasszikus, nem kozmetikai hámlasztók és az új alternatíváik

A kicsit érdesebb ruhával/törölközővel/luffa szivaccsal történő átdörzsölés nagyon régi, jól bevált módszer arra, hogy megszabadulj az elhalt hámsejtektől.

Az arcodon viszont azért sokkal elővigyázatosabbnak érdemes lenned, és ma már szerencsére rengeteg olyan alternatíva létezik, ami segít a bőrödnek abban, hogy kíméletesen, gyengéden és legfőképpen egyenletesebben újítsa meg az arcodat.

A selyemgubós hámlasztás és a különböző méretű, finom arctisztító kefék sokat segítenek, ahogy az elektromos arctisztító is gondoskodik arról, hogy simább és tisztább legyen a bőröd.

Bőrradírok

A bőrradírok az arcod mechanikus hámlasztásáról gondoskodnak. A nem kozmetikai hámlasztókhoz hasonlóan dörzsöléssel távolítják el az elhalt hámsejteket, de gyakran tartalmaznak hidratáló, tápláló összetevőket is.

Ugyanakkor fontos, hogy megfontoltan, odafigyelve használd őket, mert a bennük lévő, durvább hámlasztó szemcsék, ha túl erősen és túl gyakran veszed igénybe őket, akkor mikrosérüléseket okozhatnak a bőrödnek. Ha viszont jól használod, és odafigyelsz az egyenletességre, akkor a bőröd azonnal fellélegzik és életre kel.

Kémiai hámlasztók

Amikor a kémiai hámlasztók megjelentek, hirtelen nagy népszerűségnek örvendtek, mert azonnali és látványos eredményt köszönhettek nekik. Az idők folyamán aztán tovább finomodtak ezek a peelingek. Ma már érzékeny bőrre is lehet biztonságos, finomabb megoldásokat találni.

Mire érdemes odafigyelned, ha kémiai hámlasztót használsz?

A fényvédelem kiemeltem fontos, ha hámlasztasz. A bőrödet kevesebb „plusz réteg” fedi, és a káros UV sugarak így mélyebbre jutnak, ami pigmentfoltok kialakulásához is vezethet.

Használj olyan kozmetikumokat, amik az érzékeny bőrödet nyugtatják, segítenek a regenerálódásban és a friss, új bőrréteg táplálásban.