Öt dolog, hogy magabiztosan járhass a magassarkúdban, és elfelejthesd a fájdalmat

Mit tehetsz azért, hogy a lehető legkényelmesebben viselhesd a legdögösebb cipőidet, és ne azok uraljanak téged?


Ismerős az a vágyakozó pillantás, amit a szekrényedben álló csodás, szexi, gyönyörű cipőre vetsz. A tiéd. És annyira, de annyira szeretnéd megmutatni másoknak is. Ugyanakkor pontosan tudod azt is, hogy 10 perc után iszonyúan fog fájni benne a lábad.

De nincs veszve minden!

Összegyűjtöttük neked a legjobb tippeket, hogy a ne kelljen a szívdöglesztő cipőidet csak a szekrényben tartanod. :)

Hogyan igazítsd a szűk cipőt a lábadhoz?

A legtöbb szexi, izgalmas, gyönyörű magassarkú cipő kecsesre és szűkre formázott. Neked pedig ebbe kellene valahogy a lábujjaidat beleszuszakolnod. Az egyik dolog, amit azért tehetsz, hogy a cipőd kényelmesebb legyen az, hogy egy kicsit „bemelegíted” és a lábadhoz igazítod.

Azzal kezdd, hogy zoknit húzol a lábadra, majd vedd fel a szép cipődet. Egy hajszárítóval alaposan melegítsd át a cipőd körvonalait. Ettől az anyag kicsit engedni fog, és jobban igazodik majd a lábadhoz.

Maradj a cipődben legalább addig, amíg kihűl, de ha megteheted, akár 1-2 órát is nyugodtan eltölthetsz benne.

Igen, számít a pedikűr

Ha szűk, magassarkú cipőben akarsz lenni, a lábujjaid összenyomódnak majd, méghozzá sokáig. Ha a körmeid egy kicsit is hosszabbak vagy élesebbek, azt azonnal érezni fogod. Elég komoly sebeket és sérüléseket szerezhetsz, ha ezt nem veszed figyelembe. Előzd meg a bajt, hiszen csak pár másodperc, hogy igazíts a körmeiden mielőtt lassabban gyógyuló, fájdalmas sebeket szereznél.

Így férnek el a lábujjaid jobban a cipőben

Még nem fejeztük be a lábujjas részt. A profi magassarkú cipőben járók mielőtt a kis kedvencüket felvennék gyakran ragasztják össze a harmadik és negyedik lábujjukat, amik így kisebb helyet foglalnak, és a rájuk eső nyomást is jobban bírják. Elsőre szokatlan lehet, de teszteld le, és meglátod, működik!

Amitől nem dörzsölődik

A cipőd mindig keményebb anyagból van, mint a bőröd, így ha sokat dörzsölőnek össze, az biztos, hogy a bőröd áll majd vesztésre. És mikor súrlódik a lábad és a cipőd a leginkább össze? Amikor a lábad mozog a cipőben, ami leginkább a nedvességnek köszönhető. Hogy megelőzd a fájdalmas súrlódást több opciót is bevethetsz:

- Használj dezodort a lábadra. Ha megakadályozod az izzadást, a lábad nyugodtabban marad a helyén.
- A hintőpor szintén jó szolgálatot tesz, hogy a nem kívánatos dörzsölődést elkerüld. Ami a babáknak segít, az neked is fog.
- A púder is hasonló nedvességfelszívó hatással rendelkezik, és ha amúgy is van a táskádban, akkor bármikor bevetheted, amikor szükségét érzed.

Barátod a szilikon

Nem csak a lábadat erősítheted, de a cipődet is alkalmasabbá teheted arra, hogy kényelmesebb legyen. Ragaszthatsz a sarok részére szilikon védőket, a cipőd lábfej részébe szintén vannak szilikon betétek. Ilyenkor viszont érdemes figyelembe venned, hogy a cipődben egy kicsit kevesebb hely marad a lábaidnak.

Te szívesen jársz magassarkúban? Van valami titkos tipped?