A 3 legjobb összetevő az őszi hidratáláshoz

Olvasd el a top 3 listánkat, és tudd meg számodra melyik a legjobb hidratáló összetevő!


Akármennyire is szeretjük az őszt, és annak szeszélyes időjárását, bőrünk nem igen rajong az ilyen körülményekért.  Sajnos hajlamosak vagyunk kevésbé odafigyelni ebben az évszakban a bőrünk ápolására. Pedig a folyton változó páratartalom, a fűtés miatti száraz levegő és a sokszor erőteljes indiánnyári napsütés bizony kiszáríthatja bőrünket.

Nagyon egyszerű a megoldás, a 3 legjobb hidratáló összetevő egyikével bőröd a legszebb és hangulatosabb évszaknak fogja látni az őszt.

Hialuronsav

Az egyik legismertebb hidratáló összetevő, hiszen a molekula a saját súlyának 1000szeresét tudja vízben megkötni, így nevezhetjük szuper súlyemelő molekulának is.  A bőrünkben természetesen jelenlévő elem, egy 70 kg-os felnőtt testében mintegy 15g-nyi van belőle, ennek a fele a bőrben található.  A hialuronsav nem csak súlyemelésben jeleskedik és fokozza a bőr saját nedvességmegtartó képességét, de erősíti a bőr természetes védőrétegét, harcol a bőröregedést okozó szabadgyökökkel, és gyulladáscsökkentő hatásai is van, szóval tényleg egy igazi szuperhős molekula!
Szárazbőr ellen tökéletes összetevő, ráadásul feltölti, simábbá és rugalmasabbá is teszi a bőröd. A legtöbb hialuronsavat tartalmazó terméket a hidratálókrémek és szérumok között fogod megtalálni.

- PURITO Pure 90 hialuronsavas szérum
- Missha Super Aqua Ultra Hyalron arckrém

Ceramidok

Kevésbé emlegetett összetevő, pedig az egyik legjobb mélyhidratáló, ami még a ráncokkal is felveszi a harcot. A ceramidok a bőrben természetesen megtalálható zsír molekulák, azaz lipidek, amik termelődése 20-30 éves kor között már folyamatosan csökken.
Ez sajnos nem jó hír, hiszen ők gondoskodnak a bőr védelméről és nedvességtartalmának megőrzéséről. Ha kevés a ceramid, a bőr szárazabbá, irritálttá, viszketővé válhat és a ráncok is hamarabb, intenzívebben jelenhetnek meg.
A ceramidok csökkenését a hideg száraz levegő, a melegvíz és a szárító hatású arclemosók is okozhatják, amik megfosztják a bőrt a természetes olajtól.  Ne ess pánikba a ceramidokat pótólhatod krémekből, amiket érdemes a koreai 10 másodperces szabály szerint, zuhanyzás után minél hamarabb nedves bőrre felvinni.

- So Natural Cera Plus Peptide ceramidos arckrém
Coxir Intensive EGF Peptide arckrém

Csiganyálka

A csigák gyenge házuk védelmére és újjáépítésére használják a nyálukat, ami szuper regeneráló erővel bír.  Így nem csoda, hogy az egyik legkedveltebb arcápolási összetevővé nőtte ki magát. Nagy mennyiségben tartalmaz allantonint, kollagént, elasztint és antibakteriális anyagokat, amik mind segítenek a bőröd egészségesen és hidratáltan tartani.
Javítja a bőr természetes vízfelvevő és megtartó képességét, ezért száraz és érett bőrre igazi csodaszer. Mindemellett gyógyítja a kisebb sebeket, segít a hegek, ráncok, aknék kezelésében, nyugtatja az irritált, kipirosodott bőrt.  A csiganyál egy igazi multitalentum a bőrápolásban!

- Benton csiga-méh esszencia
- Benton csiga-méh koncentrált arckrém

Válaszd a számodra legideálisabb összetevőt és élvezd hidratált bőrrel az őszt!