A nyári barnaságod megőrzésének aranyszabályai

Szeretnél irigylésre méltóan napbarnított, ragyogó bőrt sokáig? Íme a leghatásosabb tippek. Vesd be őket!


Gyönyörű bőrre vágysz, igaz? Akkor is, amikor télen világosabb, és akkor is, amikor a nap előcsalogatja a barnaságod. Azt már tudod, hogyan vigyázz arra, hogy a bőröd egyenletesen barnuljon, hogy mennyire fontos a napvédelem, és teszel azért, hogy ne legyen foltos a bőröd, hogy a lehető legkevesebb károsodás érjen. Amikor végre barna vagy, szeretnéd, a bőrödet a legszebb formájában megmutatni és persze ezt a ragyogást a lehető legtovább megőrizni.

Hogyan tartsd meg a nyári színedet sokáig?

1. Víz, víz, víz, víz

Az első és legfontosabb, ami a barnaság megőrzéséhez szükséges, az a víz. Adj a bőrödnek a legtöbb nedvességet. A barna bőr gyakran dehidratált. Ha feltöltöd a sejtjeidet, a bőröd élettel telivé válik, és azonnal energikusabbnak, fiatalabbnak tűnik. A nedvességet belülről és kívülről is érdemes pótolnod.

Igyál naponta minimum két és fél liter vizet. Amikor a sejtjeid belülről is feltöltődnek, és nem éhesek, lassabban kopnak le, azaz tovább őrizheted őket.

A bőröd szomjazik, és szüksége van nedvességre és táplálásra. Minden nedvesség, amit kívülről adsz a bőrödnek, segít, hogy ragyogjon, és megteljen.

2. Jó barátod a béta-karotin

Amikor béta-karotint eszel nagyobb mennyiségben, a bőröd kissé narancsos tónust kap. Ha ezt a napbarnított bőrrel párosítod, akkor a bőröd élettelibbnek tűnik. Ez a kis szín dinamikusabbnak és frissebbnek tüntet fel.

Miben találsz béta-karotint?

A sárgarépában, a sárgadinnyében, az őszibarackban, a mangóban, a tojássárgájában, a brokkoliban és a spenótban.

3. Megszabadulás és megújulás

Tudom, tudom… egészen idáig arról írtam, hogyan tartsd meg, őrizd meg, óvd a barnaságod. Most mégis azt mondom, hogy hámlassz.

Hogy is van ez?

A bőröd és a barnaságod akkor van a legjobb formában, amikor a telt, az erőtől duzzadó sejtek vannak legfelül. Ezért táplálod és töltöd fel őket. És ezért fontos, hogy ők maradjanak a felszínen. Az elhalt hámsejtek nem csupán rontják az összképet, de megakadályozzák, hogy az alattuk lévő frissebb sejtek elég tápanyaghoz jussanak.

Szóval az exfoliálással csak a legjobbak és a legerősebbek maradnak. A bőröd pedig életteli és ragyogó lesz.

4. Inkább válaszd a hideg zuhanyt, mint a forró fürdőt

A forró fürdő szárítja a bőrödet, és ha barnaságról van szó, amúgy is kevesebb a nedvesség a bőrödben. Úgy is vigyázol rá, hogy kerülöd a forró fürdőt, és inkább hideg vagy langyos vizet választasz. A szín pedig tovább maradhat a bőrödön.

5. Bronzosíts

Az önbarnító sokkal szebben mutat az amúgy is barna bőrödön, mint amikor a fehér bőrön akarod bevetni, így ez az egyik legjobb időszak, hogy használd, és kihangsúlyozd a barnaságodat.

Ha pedig inkább a kevésbé tartós megoldásokat kedveled, akkor bronzosító a megoldás. Inkább matt változatot válassz, és oda vidd fel, ahol legelőször barnul a bőröd. Aztán a fénypontokra jöhet egy meleg tónusú highlighter.

A testen bronzosító olajjal tudsz csodás hatást elérni. És vagy itt is gyönyörűen mutat a highlighter.

6. Viselj fehéret vagy világoskéket

A barnaságodat a fehér szín fantasztikusan kiemeli. De nem csak az. A hűvös tónusú, világos színekben szintén ragyogni fogsz. Ezért is mutatnak olyan jól a barna bőrű férfi modellek a koptatott farmerjeikben a képeken.

Melyik a kedvenc tipped a barnaságod megőrzésére?